Штангеєва Надія Іванівна

  • Дата оновлення: 13.09.2024

Штангеєва Надія Іванівна

доктор технічних наук, професор

 

lerkamen49@ukr.net

У 1971році закінчила Київський інститут харчової промисловості за спеціальністю «Технологія цукристих речовин».

У 1979 р.  захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня  кандидата технічних наук по темі «Исследование агрегативной устойчивости сахарных утфелей» зі спеціальності «Технологія цукристих речовин».

У 1996 р захистила докторську дисертацію на тему «Совершенствование технологии кристаллического сахара и жидких сахаропродуктов» зі спеціальності05.18.16 «Технологія продуктів харчування».

У 1999 році присуджено науковий ступінь доктора технічних наук.

У 2001 році присвоєно вчене звання професора кафедри технологій цукристих речовин та харчових продуктів оздоровчого і профілактичного призначення.

З 2015 року працює на кафедрі технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Сфера наукових інтересів: інноваційні тренди в галузі харчування.

Захоплення: художня література

Основні публікації:

  1. Поворознюк І.М., Штангеєва Н.І. Напрями інноваційного розвитку підприємств ресторанного господарства в кризових умовахЕкономічні горизонти. 2023. №2(24). https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15714
  2. Благополучна А.Г., Штангеєва Н.І., Ляховська Н.О., Вплив аромамаркетингу на поведінку споживачів. Економічні горизонти. 2022. № 3.(22).C. 4-10.
  3. Григоренко Н.О. ,  Купчик Л.А., Роїк М.В.,Штангеєва Н.І. Отримання сорбенту із відходів цукрового сорго для використання на   забруднених Cd(||) та Sr (||)  грунтах.   Вісник аграрної науки. 2020. №1. C.81 -88.
  4. Grygorenko N,. Kupchik L, Stangeeva N.. DEVELOPMENT OF A METHOD FOR OBTAINING SORBENT FROM BAGASSE OF SWEET SORGHUM FOR NEUTRALIZATION OF SOIL CONTAMINATION BY HEAVY METAL IONSТехнологический аудит и резервы производства, №1/3(45). 2019. URLhttp://journals.uran.ua/tarp/article/view/155537/166861 
  5. Khomychak L.N. Shtanheiva,  S. Vysotska, I. Kuznetsov  It’s study of the method of preparation of flour for modification /  L. Khomychak,  // Food Resources.  2019.  №12. P.161-167.
  6. Штангеєва Н. І. Очищення цукровмісного продукту із цукрового сорго зі застосуванням вітчизняних реагентів. Цукор України.  №2.  2017.  С.41-44.
  7. Штангеєва Н. І. Переробка відходів цукрового сорго з метою отримання сорбентів. Цукор України.  №5. 2017. С.33-36.
  8. Штангеєва Н. І. Удосконалення вилучення цукрів зі стебелю сорго. Збірник наукових праць «Продовольчі ресурси». 2017.  № 9.  С.64-67.
  9. Штангеєва Н. І. Туризм Черкащини: реальність та перспективи сталого розвитку : колективна монографія / за ред. І. М. Поворознюк.  Умань : Візаві, 2018. 198 с. URL: https://dspace.udpu.edu.ua/jspui/handle/6789/9699
  10. Штангеєва Н. І. Інновації у сачасному ресторанному бізнесі. Сучасні проблеми і перспективи економічної динаміки : матеріали IV Всеукраїнської науково-практичної Інтернет-конференції (31 жовтня – 1 листопада 2018 року, м. Умань). Умань : ВПЦ «Візаві», 2018. С. 319-323.
    URL: https://dspace.udpu.edu.ua/jspui/handle/6789/8584


Листопад