- Дата оновлення: 13.09.2024
Штангеєва Надія Іванівна
доктор технічних наук, професор
lerkamen49@ukr.net
У 1971році закінчила Київський інститут харчової промисловості за спеціальністю «Технологія цукристих речовин».
У 1979 р. захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук по темі «Исследование агрегативной устойчивости сахарных утфелей» зі спеціальності «Технологія цукристих речовин».
У 1996 р захистила докторську дисертацію на тему «Совершенствование технологии кристаллического сахара и жидких сахаропродуктов» зі спеціальності05.18.16 «Технологія продуктів харчування».
У 1999 році присуджено науковий ступінь доктора технічних наук.
У 2001 році присвоєно вчене звання професора кафедри технологій цукристих речовин та харчових продуктів оздоровчого і профілактичного призначення.
З 2015 року працює на кафедрі технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини
Сфера наукових інтересів: інноваційні тренди в галузі харчування.
Захоплення: художня література
Основні публікації:
-
-
Благополучна А.Г., Штангеєва Н.І., Ляховська Н.О., Вплив аромамаркетингу на поведінку споживачів. Економічні горизонти. 2022. № 3.(22).C. 4-10.
-
Григоренко Н.О. , Купчик Л.А., Роїк М.В.,Штангеєва Н.І. Отримання сорбенту із відходів цукрового сорго для використання на забруднених Cd(||) та Sr (||) грунтах. Вісник аграрної науки. 2020. №1. C.81 -88.
- Grygorenko N,. Kupchik L, Stangeeva N.. DEVELOPMENT OF A METHOD FOR OBTAINING SORBENT FROM BAGASSE OF SWEET SORGHUM FOR NEUTRALIZATION OF SOIL CONTAMINATION BY HEAVY METAL IONS. Технологический аудит и резервы производства, №1/3(45). 2019. URL: http://journals.uran.ua/tarp/article/view/155537/166861
- Khomychak L., N. Shtanheiva, S. Vysotska, I. Kuznetsov It’s study of the method of preparation of flour for modification / L. Khomychak, // Food Resources. 2019. №12. P.161-167.
- Штангеєва Н. І. Очищення цукровмісного продукту із цукрового сорго зі застосуванням вітчизняних реагентів. Цукор України. №2. 2017. С.41-44.
- Штангеєва Н. І. Переробка відходів цукрового сорго з метою отримання сорбентів. Цукор України. №5. 2017. С.33-36.
- Штангеєва Н. І. Удосконалення вилучення цукрів зі стебелю сорго. Збірник наукових праць «Продовольчі ресурси». 2017. № 9. С.64-67.
- Штангеєва Н. І. Туризм Черкащини: реальність та перспективи сталого розвитку : колективна монографія / за ред. І. М. Поворознюк. Умань : Візаві, 2018. 198 с. URL: https://dspace.udpu.edu.ua/jspui/handle/6789/9699
- Штангеєва Н. І. Інновації у сачасному ресторанному бізнесі. Сучасні проблеми і перспективи економічної динаміки : матеріали IV Всеукраїнської науково-практичної Інтернет-конференції (31 жовтня – 1 листопада 2018 року, м. Умань). Умань : ВПЦ «Візаві», 2018. С. 319-323.
URL: https://dspace.udpu.edu.ua/jspui/handle/6789/8584