Нещадим Людмила Миколаївна

  • Дата оновлення: 15.11.2023

кандидат економічних наук, доцент   

 l.m.neshhadym@udpu.edu.ua

 У 2005 році закінчила Уманський державний аграрний університет за спеціальністю менеджмент зовнішньоекономічної діяльності та здобула кваліфікацію менеджера зовнішньоекономічної діяльності.

 У 2010 році захистила дисертацію на тему «Управління зовнішньоекономічною діяльністю аграрних підприємств на регіональному рівні», присвоєно науковий ступінь кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.04 «Економіка та управління підприємствами, (за видами економічної діяльності)».

 У 2015 році отримала вчене звання доцента кафедри туризму та готельно-ресторанної справи.

 У 2020 р. отримала диплом магістра з відзнакою за спеціальністю «Туризм» в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

 

 Сфера наукових інтересів: туризм, індустрія гостинності.

 Захоплення: спорт, подорожі, кулінарія.

 

Основні публікації:

Навчальні посібники
  1. Туроперейтинг: навчал. посібник / уклад. Тимчук С.В., Нещадим Л.М., Нагернюк Д.В. Умань: ВПЦ “Візаві”. 2018. 320 с. (Рекомендовано Вченою радою Уманського НУС, протокол № 1 від 23.08.2018 р.)
  2. Організація сільського зеленого туризму: навчал. посібник / уклад. Транченко Л.В., Тимчук С.В., Нещадим Л.М. Умань: ВПЦ «Візаві». 2019. 122 с.
  3. Інфраструктура туризму: словник термінів / уклад. Нещадим Л.М. Транченко Л.В., Терещук Н.В., Тимчук С.В. Умань: ВПЦ «Візаві», 2020. 66 с.
    2. Туроперейтинг: словник термінів / укладач. Нещадим Л.М., Тимчук С.В.   Умань: ВПЦ «Візаві», 2020. 87 с.
    3. Організація обслуговування в закладах індустрії гостинності: навч. посібник / уклад. О. В. Литвин, І. М. Кирилюк, Л. М. Нещадим. Умань: Візаві. 2021. 225 с.
    4. Управління діяльністю підприємств в індустрії гостинності: навч. посібник / уклад. Л.М. Нещадим, С.М. Подзігун, С.В. Тимчук. Умань: Візаві. 2021. 115 с.
     
     
    Статті проіндексовані у міжнародних наукометричних базах даних Scopus та Web of Science
  1. Dr. Oleh Lazariev, Dr. Yuliia Fernos, Dr. Liudmyla Movchan, Dr. Nataliia Komisarenko, Dr. Liudmyla Neshchadym and Dr. Svitlana Tymchuk. Definition of a Process of Forming Professional Communicative Competence of the Future Agrarian Experts: International Business Information Management Conference (34th IBIMA) Madrid, Spain 13-14 November. 2019. Р. 11099-11107
  2. Liudmyla Neshchadym, O Lazariev, Y Fernos, N Komisarenko, S Tymchuk, L Movchan. Methods for monitoring and analysis of the holidaymakers’ free time in tourism: Proceedings of the 33rd International Business Information Management Association Conference7. IBIMA 20197 Р. 7084-7088
  3. Dr. Liudmyla NESHCHADYM, Dr. Svitlana TYMCHUK, Dr. Liubov KOVALENKO, Dr. Diana NAHERNIUK, Dr. Valentyna NEPOCHATENKO and Dr. Svitlana PODZIHUN. The importance of ecological tourism in the context of hotel and restaurant business management in the conditions of stability of ecosystems of territories: International Business Information Management Conference (34th IBIMA) Madrid, Spain 13-14 November 2020. Р. 11060-11167
  4. Inna Povorozniuk, Liudmyla Neshchadym, Oksana Lytvyn, Tetiana Berbets, Iryna Filimonova, Liudmyla Zotsenko, Yevheniia Hushcha. Modelling of Demand Determinants for Full-Time Bachelor’s Degree Programs in Hospitality and Catering: The Case of Ukrainian Higher Education Institutions. IJCSNS International Journal of Computer Science and Network Security, VOL.22 No.1, January 2022. р. 347-357 http://paper.ijcsns.org/07_book/202201/20220149.pdf
  5. Inna Povorozniuk, Olha Dzhoha, Liudmyla Neshchadym, Iryna Kyryliuk, Svitlana Tymchuk, Anastasiia Blahopoluchna. The Influence of Globalization Processes on the Development of the Restaurant Business of Ukraine. Management Theory and Studies for Rural Business and Infrastructure Development. № 45. Випуск 2. 2023. С. 183-192. https://ejournals.vdu.lt/index.php/mtsrbid/article/view/4786/2766
     
Статті у наукових виданнях України (категорія Б)
  1. Нещадим Л. М., Тимчук C.В. Методологія та аналіз управління вільним часом рекреантів у секторі туризму. Інфраструктура ринку. 2017. №6. С. 258-260.
  2. Нещадим Л.М.,Тимчук С.В. Інноваційні методи економічного аналізу діяльності туристичних підприємств в Україні. Науково-виробничий журнал “Бізнес-навігатор”, випуск 2(41). 2017. С. 84-88.
  3. Тymchuk S. V., Neshchadym L. M. CLUSTER ANALYSIS OF THE EFFECTIVENESS OF TOURIST COMPANIES IN UKRAINE. Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. Випуск 15, частина 2. 2017. С. 136-141.
  4. Нагернюк Д. В., Нещадим Л. М., Тимчук С. В. Формування конкурентоспроможності підприємств готельної індустрії. Економіка і суспільство. 2017. №13. С. 620-624 http://economyandsociety.in.ua
  5. Тимчук С. В., Нещадим Л. В., Нагернюк Д. В. РОЗВИТОК ТУРИЗМУ В РАМКАХ СПІВПРАЦІ «УКРАЇНА-ВИШЕГРАДСЬКА ЧЕТВІРКА». Вісник ХНАУ ім. В.В. Докучаєва, Серія “Економічні науки”. № 4, 2017 р. С 167-176.
  6. Нещадим Л.М., Тимчук С.В., Кожухівська Р.Б. Екологічнй туризм як основа ефективного розвитку туристичного бізнесу в Україні. Приазовський економічний вісник. Випуск 3 (14). 2019. С. 232-327
  7. Тимчук С.В., Нещадим Л.М., Саковська О.М. Tourism attractiveness of Central Ukraine. Збірник наукових праць Уманського НУС. Випуск 95. Частина 2. 2019. 69-79Н
  8. Нещадим Л.М., Тимчук С.В., Кожухівська Р. Б. Інфологічні аспекти реалізації комунікаційної політики туристичних підприємств. Інфраструктура ринку. Вип. 31(19), 2019. С.275-280.
  9. Нещадим Л.М., Тимчук С.В. Екологізація туристичних послуг аграрних підприємств. Збірник наукових праць Уманського НУС. Випуск 96. Частина 2. 2020. С. 190-198.
  10. Нещадим Л.М. Моніторинг сучасного стану та перспективи розвитку туризму в регіонах України. Збірник наукових праць Уманського національного університету садівництва. Вип. 97. 2020 р. С.143-147
  11. Нещадим Л.М., Тимчук С.В., Терещук Н.В. Туристичне районування території Черкаського регіону. Збірник наукових праць Уманського НУС. 2021. Випуск 98. Частина 2. С. 51-57 https://journal.udau.edu.ua/assets/files/98/98.2/5.pdf
  12. Тимчук С.В., Терещук Н.В., Нещадим Л.М. Сертифікація продукції та послуг закладів барної справи України. Інфраструктура ринку. Випуск 59. 2021. http://www.market-infr.od.ua/journals/2021/59_2021/14.pdf
  13. Нещадим Л.М., Тимчук С.В. Інноваційні стратегії як перспективний напрям планування діяльності готельних та ресторанних підприємств України. Інфраструктура ринку. Випуск 59. 2021. http://www.market-infr.od.ua/journals/2021/59_2021/12.pdf
  14. Нещадим Л. М., Поворознюк І. М., Литвин О. В. Правильне збалансоване харчування як основний фактор здоров’я молоді. Економічні горизонти. (3(18), 41-49. https://doi.org/10.31499/2616-5236.3(18).2021.246579
  15. Нещадим Л.М., Тимчук С.В. Автоматизація бізнес-процесів підприємств індустрії гостинності як чинник підвищення економічної ефективності. Економіка та суспільство.Випуск № 36. 2022. https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1166/1123
  16. Тимчук С.В., Нещадим Л.М. Перспективи розвитку анімаційного туроперейтингу в Україні. Інфраструктура ринку. 2022. № 65. с. 123-127. URL:http://www.market-infr.od.ua/uk/65-2022
  17. Поворознюк І. М., Нещадим Л. М. Перспективи розвитку глемпінгу для регіональної індустрії гостинності. Економіка та суспільство. Випуск № 37. 2022. https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1187/1144
  18. Кирилюк І. М, Нещадим Л. М., Благополучна А. Г. Діджиталізація як основний фактор розвитку індустрії гостинності в умовах сучасних викликів. Актуальні проблеми розвитку економіки. Випуск 18. Т.2. 2022. с. 217-131 https://scijournals.pnu.edu.ua/index.php/aprde/article/view/6114/6370
  19. Тимчук С. В., Нещадим Л. М. Підвищення економічної ефективності управління якістю послуг підприємств сфери обслуговування туристів. Інфраструктура ринку. 2022. №66. URL: http://www.market-infr.od.ua/uk/66-2022
  20. Нещадим Л. М., Тимчук С. В., Кирилюк І. М. Економіко-математичне моделювання впливу чинників на розвиток підприємств індустрії гостинності в України. Економіка та суспільство. № 39. 2022. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1374DOI:10.32782/2524-0072/2022-39-35
  21. Благополучна А. Г., Нещадим Л. М., Ляховська Н. О. Використання біорозкладного посуду у закладах ресторанного господарства. Економічні горизонти.(19). 2022. с. 12-21 http://eh.udpu.edu.ua/article/view/259396/257173
  22. Благополучна А. Г., Ляховська Н. О., Нещадим Л. М. Безвідходні технології міні-виробництв. Економічні горизонти. 1 (19). 2022. с. 32-38 http://eh.udpu.edu.ua/article/view/259399
  23. Джога О., Нещадим Л.  Оптимізація роботи холодильного устаткування готельно-ресторанних господарств в умовах енергетичної кризи. Наука і техніка сьогодні. 2 (16). 2023. с. 83-93. http://perspectives.pp.ua/index.php/nts/article/view/3835/3856
  24. Тимчук С., Нещадим Л. Голістичний підхід до якості обслуговування: інтеграція знань про товари у галузі ресторанного бізнесу. Економіка та суспільство. Випуск 51. 2023. https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/2493/2412
  25. Neshchadym Ljudmila, Slatvinskyi Maksym. Risk management at the enterprises of the hospitality industry. Інфраструктура ринку. Випуску 74/2023. C. 168-171 http://www.market-infr.od.ua/journals/2023/74_2023/32.pdf
  26. Тимчук С.В., Нещадим Л.М., Джога О.В. Товарознавчі характеристики харчових жирів у ресторанній справі: вплив якості та властивостей жирів на харчову продуктивність та споживачів. Збірник УНУС. 103. 2023
     
 
Статті в інших виданнях України
  1. Тимчук С.В., Нещадим Л.М., Коваленко Л.Г. Проблемы развития агротуризма в Украине на региональном уровне. Management of modern socio-economic systems. Collective monograph. Vol. 2. Lithuania: Izdevnieciba “Baltija Publishing”, 2017.С. 144-157.
  2. Нещадим Л.М. Інноваційні методи та технології приготування десертної продукції. Інновації та технології в сфері послуг і харчування. ЧДТУ. 2021. С.59-64 http://itsf.chdtu.edu.ua/article/view/241488
  3. Тимчук С.В., Нещадим Л.М., Кожухівська Р.Б. Тенденції функціонування закладів розміщення в умовах кризових явищ у сфері туризму. Практика і перспективи розвитку індустрії гостинності України: монографія / за заг. редакцією д.е.н., професора Б.М.Мізюка. – Львів: ЛТЕУ, 2019. С.67-77
  4. Нещадим Л.М. Strategies for Innovative Development of Hotel and Restaurant Enterprises in Ukraine. Sustainable Socio-Economic Development Journal,1(1), 2023. С. 67-72. http://ssed.udpu.edu.ua/article/view/287506/281358
 
 
Статті у закордонних виданнях
  1. Svitlana Tymchuk, Liudmyla Neshchadym. Funancial mechanisms of regulation of the development of tourism indastry in Ukraine. Journal of Management and Bisiness: Research and Practice. №2. Volume 10.2018. Р. 28-43.
  2. Blahopoluchna A., Kyryliuk I., Neshchadym L., Lytvyn O. Franchising in the restaurant industry. Sciences of Europe. № 87. vol 1. 2022. p.20-23 https://www.europe-science.com/wp-content/uploads/2022/02/Sciences-of-Europe-No-87-2022-Vol.-1.pdf
  3. Kyryliuk I., Povorozniuk I., Neshchadym L., Blahopoluchna A., Lytvyn O. Development of turkey’s tourist industry in the convention of the covid-19 pandemic: challenges and opportunities. Sciences of Europe. Praha, Czech Republic. № 88 (2022). Vol. 2. p.13-16 https://www.europe-science.com/wp-content/uploads/2022/03/Sciences-of-Europe-No-88-2022-Vol.-2.pdf
  4. Povorozniuk I., Kyryliuk I., Neshchadym L., Lytvyn O., Blahopoluchna A. Formation of theoretical and Methodological foundations for the Development of service industry in the Hospitality industry. Sciences of Europe. Praha, Czech Republic. № 93 (2022). Vol. 1. p.25-19 https://www.europe-science.com/wp-content/uploads/2022/05/Sciences-of-Europe-No-93-2022.pdf
  5. Lytvyn O., Povorozniuk I., Kyryliuk I., Neshchadym L., Barvinok M. Eco-innovations in the development of enterprises in the hospitality industry. Sciences of Europe. Praha, Czech Republic. № 103 (2022). Vol. 1. p.37-41
  6. Povorozniuk I., Neshchadym L., Tymchuk S., Dzhoha O.Lytvyn O. Eco-innovation development of enterprises in the hospitality industrySciences of Europe. Praha, Czech Republic. № 128 (2023). Vol. 1. p.20-27 https://www.europe-science.com/wp-content/uploads/2023/11/Sciences-of-Europe-No-128-2023.pdf
  7. Neshchadym L., Povorozniuk I., Tymchuk S., Dzhoha O. Digitalization as a prerequisite for the formation of hospitality industry enterprises. Sciences of Europe. Praha, Czech Republic. № 128 (2023). Vol. 1. p.16-2https://www.europe-science.com/wp-content/uploads/2023/11/Sciences-of-Europe-No-128-2023.pdf
 
Монографії колективні
 
  1. Індустрія туризму й гостинності: сучасні виклики та перспективи: кол. моногр./ [І. М. Поворознюк., М. Кирилюк [та ін.]; за ред. І. М. Поворознюк; МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини. Умань: Візаві, 2022. 173 с. (протокол № 4 від 25 жовтня 2022р.) https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14815
  2. Інноваційний розвиток туризму та індустрії гостинності: проблеми й перспективи: колективна монографія / [ І. М. Поворознюк., О. Г. Чирва,  І. М. Кирилюк [та ін.]; за ред. І. М. Поворознюк; МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини. Умань: Візаві, 2022. 185 с. (протокол № 9  від 25 січня 2022р.)




Лютий
Квітень