Джога Ольга Валентинівна
доктор філософії, доцент кафедри технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи
У 1998 році закінчила Український державний університет харчових технологій та отримала диплом за спеціальністю «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів», здобула кваліфікацію інженера-технолога.
У 2014 році закінчила Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», отримала диплом за спеціальністю «Педагогіка вищої школи» та здобула кваліфікацію викладача університетів та вищих навчальних закладів.
У 2022 році захистила дисертацію на тему: «Виробничо-технологічна підготовка бакалаврів галузі харчових технологій у педагогічних закладах вищої освіти», присвоєно науковий ступінь доктора філософії за спеціальністю: «011 Освітні, педагогічні науки».
Сфера наукових інтересів: індустрія гостинності, харчові технології.
Захоплення: кондитерське мистецтво.
Основні публікації
Статті у наукометричних виданнях Scopus, Web of Science
Povorozniuk I., Dzhoha O., Neshchadym L., Kyryliuk I, Tymchuk S, Blahopoluchna A. The influence of globalization processes on the development of the restaurant business of Ukraine. Management Theory and Studies for Rural Business and Infrastructure Development. Vol. 45 No. 2 (2023) Р. 183-192 (Web of Science). URL: https://ejournals.vdu.lt/index.php/mtsrbid/article/view/4786
Статті у зарубіжних виданнях
Berbets T. M., Dzhoha O. V. Тechnology of manufacturing gluten-free bread using spontaneously fermented yourders. Modern engineering and innovative 2023. № 30. Part 1. Р. 63-70. URL: https://www.moderntechno.de/index.php/meit/issue/view/meit30-01/meit30-01
Dzhoha O., Blahopoluchna A. Improving the technology of manufacturing tarts for restaurant establishments. Sciences of Europe. № 117. 2023. P. 69-72 URL: https://www.calameo.com/read/00484735669e2644bb3a2
Джога О. В., Бутко В. В. Проблеми та перспективи розвитку закладів ресторанного господарства міста Умань. Sustainable Socio-Economic Development Journal. 2023. 1 (1-2), С. 59–66. URL: http://ssed.udpu.edu.ua/article/view/287458/281337
Dzhoha O. Basic and Semantic Nature of Food Science Bachelor’s Production and Technological Training in Pedagogical Institutions of Higher Education. Science and Education a New Dimension. Pedagogy and Psychology. 2021. IX (96), Issue: 245, Р. 23–25. URL:https://seanewdim.com/wp-content/uploads/2021/04/Basic-and-Semantic-Nature-of-Food-Science-Bachelors-Production-and-Technological-Training-in-Pedagogical-Institutions-of-Higher-Education-O.-Dzhoha.pdf
Blahopoluchna A., Dzhoha.О., Parakhnenko V., Liakhovska N. Impact of the consequences of the war in Ukraine on the environmental condition of drinking water. Sciences of Europe. Praha, Czech Republic. 2024. No 136. P. 4-7. URL: https://www.europe-science.com/wp-content/uploads/2024/03/Sciences-of-Europe-No-136-2024.pdf
Статті у фахових виданнях України
Джога О.В., Благополучна А. Г. Використання цукрозамінників у технології виробництва кексів. Актуальні питання у сучасній науці. 2023. № 2 (8). С. 34-44. URL: http://perspectives.pp.ua/index.php/sn/article/view/3686
Тимчук С. В., Нещадим Л. М., Джога О. В. Товарознавчі характеристики харчових жирів у ресторанній справі: вплив якості та властивостей жирів на харчову продуктивність та споживачів. Збірник наукових праць Уманського національного університету садівництва. 2023. Вип.103. Ч. 2. С. 97-105. URL: URL: https://dspace.udpu.edu.ua/bitstream/123456789/17402/1/10.pdf
Благополучна А. Г., Кирилюк І. М., Джога О. В., Литвин О. В. Застосування технології blockchain в індустрії гостинності. Економічні горизонти. Умань. 2022. № 4(22). С. 43–50. URL: http://eh.udpu.edu.ua/article/view/267017
Джога О. В. Особливості викладання дисципліни «Устаткування готельно-ресторанного господарства»: змістовий аспект. Наукові інновації та передові технології. № 2 (16). С. 284-296. URL: http://perspectives.pp.ua/index.php/nauka/article/view/3671/3691
Джога О.В., Нещадим Л.М. Оптимізація роботи холодильного устаткування готельно-ресторанних господарств в умовах енергетичної кризи. Наука і техніка сьогодні. 2023. № 2 (16). С. 83-93. URL: http://perspectives.pp.ua/index.php/nts/issue/view/123
Джога О.В. Вивчення стану охорони праці в закладах сфери гостинності міста Умань. Наука і техніка сьогодні. 2023. № 14(28) 2023. С. 240-252. URL: http://perspectives.pp.ua/index.php/nts/article/view/8228/8272
Джога О.В. Збереження працездатності персоналу готельно-ресторанних закладів. Наукові перспективи. 2023. № 12(42). С. 342-354. URL: http://perspectives.pp.ua/index.php/np/article/view/8291/8336
Джога О. В. Удосконалення виробничо-технологічної підготовки бакалаврів у галузі харчових технологій як виклик сьогодення. Наукові записки Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. 2020. Вип. 147. C. 55–64. URL: https://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/37366
Dzhoha O.V., Blahopoluchna A.H. Problems of creating safe working conditions during war. Актуальні питання у сучасній науці. № 4(22). С. 29-38. URL: http://perspectives.pp.ua/index.php/sn/article/view/10570/10628
Джога О.В. Екологічна характеристика життєдіяльності людини. Наука і техніка сьогодні. № 4(32). С. 802-814 URL: http://perspectives.pp.ua/index.php/nts/article/view/10914
Іщенко Н. В. Джога О. В. Благополучна А. Г. Вплив технологій холодильного зберігання та заморожування на якість продукції у ресторанному господарстві. Наука і техніка сьогодні. 2024. № 11(39). С. 273-281. URL: http://perspectives.pp.ua/index.php/nts/article/view/15852/15924
Джога О.В., Благополучна А.Г., Босецька Н.Г. Технологія приготування страв з мінімальною обробкою. Наукові перспективи. 2024. № 10 (52). С. 473-481. URL: http://perspectives.pp.ua/index.php/np/article/view/15964/16036
Благополучна А. Г., Джога О. В., Іщенко Н. В. Застосування стандартів управління якістю HACCP та ISO 22000 у технології виробництва продукції ресторанного господарства. Національні інтереси України. 2024. № 4 (4). С. 255-260. URL : http://perspectives.pp.ua/index.php/niu/article/view/16190/16262
Благополучна А. Г. Джога О. В. Босецька Н. Г. Технології використання органічних продуктів у ресторанному господарстві. Актуальні питання у сучасній науці. 2024. № 11(29). С. 33-41. URL : http://perspectives.pp.ua/index.php/sn/article/view/16489/16561
Джога О.В. Екологізація як чинник безпеки в готельному господарстві. Екотренди в індустрії гостинності: реалії та перспективи : кол. моногр. / І. М. Поворознюк та ін. Вінниця : Твори, 2023. С. 182-203. URL:https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16919
Джога О. В. Виробничо-технологічна підготовка фахівців із ресторанної справи у закладах вищої освіти : монографія. Умань: Сочінський М. М, 2024. 148 с. ІSBN 978-966-304. URL: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/17773
Колективні монографії
Джога О.В. Основні тенденції розвитку підприємств ресторанного господарства. Індустрія туризму й гостинності: сучасні виклики та перспективи : кол. моногр./ [І. М. Поворознюк., та ін. Умань : Візаві, 2022. С.70-82. URL:https://dspace.udpu.edu.ua/bitstream/123456789/14814/1/%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D1%96%D1%8F%2014.10.pdf
Монографії
Джога О. В. Виробничо-технологічна підготовка фахівців із ресторанної справи у закладах вищої освіти : монографія. Умань: Сочінський М. М, 2024. 148 с. ІSBN 978-966-304. URL: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/17773
Навчальні посібники
Технологія виробництва продукції громадського харчування: навч.-метод. посіб. / уклад.: О.В. Джога. Умань: Візаві, 2021. 180 с.
Організація та обслуговування в закладах ресторанного господарства: навч.-метод. посіб. / уклад.: О.В. Джога. Умань: Візаві, 2021. 150 с.
Виробниче навчання: навч.-метод. посіб. / уклад.: Ю. В. Гвоздецька, О. В. Джога, С. І. Ткачук, І. А. Філімонова. Умань: Візаві, 2021. 676 с. URL: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14678
Технологія продукції закладів ресторанного господарства: навч.-метод. посіб. / уклад.: О. В. Джога. Умань : Сочінський М. М, 2024. 180 с. ІSBN 978-966-304-559-7
Дисертаційне дослідження
Джога О.В. Виробничо-технологічна підготовка бакалаврів галузі харчових технологій у педагогічних закладах вищої освіти: дис. … д – ра філософії : 011 : захищена 23.12.21 / Джога Ольга Валентинівна. – Умань, 2021. – 305 с. : іл., табл. – Бібліогр.: с. 190-211.
Участь у конференціях:
всеукраїнських:
Джога О.В., Мельник Д.М. Аналіз діяльності закладів ресторанного господарства у місті Умань. Сучасні проблеми і перспективи економічної динаміки зб. матеріалів доп. учасн. ІХВсеукр. наук.-практ. конф., 17 лист. 2022 р. Умань : УДПУ, 2022. С. 280-283 https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15217
Джога О.В. Шляхи забезпечення безпечних умов праці у готельному господарстві. Сучасні проблеми і перспективи економічної динаміки зб. матеріалів доп. учасн. ХВсеукр. наук.-практ. конф., 16 лист. 2023 р. Умань : Візаві, 2023. С. 580-581. https://econom.udpu.edu.ua/wp-content/uploads/2023/12/Zbirnyk-konferentsiji-16.11.23.pdf
Джога О.В. Вплив виробничо-технологічної підготовки бакалаврів у галузі харчових технологій на освітній процес у ліцеях та коледжах. Наукові горизонти: зб. наук. праць. Основні напрями розвитку наукових досліджень молодих учених: матеріали VIІІ Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених, аспірантів та студентів. 04–05червня 2020 р. Вип. VIІІ. Переяслав-Хмельницький. С. 124–128. URL: https://drive.google.com/file/d/1BgDWHS_7h7ppLK66KlBNh9agU1_GjHW/view
Джога О.В. Протидія терористичним актам у готельному господарстві. Протидія терористичним актам у міському середовищі: зб. матеріалів Наукового форуму, м. Київ, 21 черв. 2023 р. Київ : Вид-во УДУ імені Михайла Драгоманова, 2023. С. 55-57. https://enpuir.npu.edu.ua/bitstream/handle/123456789/41165/Protydiia%20terorystychnym%20aktam%20u%20miskomu%20seredovyshchi.pdf?sequence=1
міжнародних:
Джога О.В. Теоретичні основи виробничо-технологічної підготовки бакалаврів галузі харчових технологій у педагогічних закладах вищої освіти. Актуальні проблеми педагогічної освіти: європейський і національний вимір: матеріали V Міжнар. наук.-практ. конф. 12–15 жовтня 2020 р. Луцьк: ФОП Іванюк В.П., 2020. С. 329–331.
Джога О.В. Педагогічні умови виробничо-технологічної підготовки бакалаврів галузі харчових технологій у педагогічних закладах вищої освіти. World science: problems, prospects and innovations: The 9th International scientific and practical conference. May 19–21, 2021. Perfect Publishing, Toronto, Canada. 2021. P. 271–276. URL: https://sci-conf.com.ua/wp-content/uploads/2021/05/WORLD-SCIENCE-PROBLEMS-PROSPECTS-AND-INNOVATIONS-19-21.05.21.pdf.