- Дата оновлення: 20.02.2025

Благополучна Анастасія Геннадіївна
Доктор філософії з харчових технологій
заступник директора з виховної роботи
У 2013 році закінчила Уманську філію Черкаського кооперативного економіко-правового коледжу і отримала диплом молодшого спеціаліста за спеціальністю «Ресторанне обслуговування». Здобула кваліфікацію 4222 адміністратора (господаря) залу та робітничу кваліфікацію бармена V розряду і офіціанта IV розряду.
У 2015 році закінчила Уманський національний університет садівництва і отримала диплом бакалавра за напрямом «Харчові технології та інженерія» здобувши кваліфікацію «бакалавр з технології зберігання, консервування та переробки плодів та овочів».
У 2017 році отримала диплом магістра за спеціальністю «Технології зберігання, консервування та переробки плодів та овочів».
У 2021 році закінчила аспірантуру Уманського національного університету садівництва за спеціальністю 181 Харчові технології (галузь знань 18 Виробництво та технології).
У 2023 році закінчила аспірантуру Національного університету біоресурсів і природокористування України за спеціальністю 181 Харчові технології (галузь знань 18 Виробництво та технології).
У 2023 році захистила дисертацію на тему: «Збереженість ягід суниці за післязбиральної обробки хітозаном» та здобула ступінь Доктор філософії за спеціальністю 181 Харчові технології
Сфера наукових інтересів: нові технології зберігання та переробки плодів і ягід з використанням полісахаридів.
Основні публікації:
Статті у наукометричних виданнях Scopus, Web of Science
- Blahopoluchna A., Liakhovska N. Effect of chitosan pretreatment on the quality of strawberries during cold storage. Food science and technology. Vol. 15, Issue 3. 2021.P. 30-39. (Web of Science)
- Blahopoluchna, A., Mushtruk, M., Slobodyanyuk, N., Liakhovska, N., Parakhnenko, V., Udodov, S., Karpovych, I., Ochkolyas, O., Omelian, A., & Rzhevsky, G. The influence of chitosan on the raspberry quality during the storage process. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. 2023. №17. Р. 529–549. (Scopus)
- Inna Povorozniuk, Olha Dzhoha, Liudmyla Neshchadym, Iryna Kyryliuk, Svitlana Tymchuk, Anastasiia Blahopoluchna. The Influence of Globalization Processes on the Development of the Restaurant Business of Ukraine. Management Theory and Studies for Rural Business and Infrastructure Development. № 45. № 2. (2023). р. 183-192. (Web of Science)
- V. Honcharuk, Ye. Pidlisnyi, M. Dekarchuk, R. Podzerei, O. Zadorozhna, A. Datsenko, P. Borovyk, A. Blahopoluchna, V. Parakhnenko, N. Liakhovska. Environmental and economic damage to agriculture as a result of the explosion of the kahovska hydroelectrical station. Management Theory and Studies for Rural Business and Infrastructure Development, 2024. 46(2), 229–239
Статті у зарубіжних виданнях
- Blahopoluchna A., Liahovska N. Preservation of strawberry quality by pretreatment with chitosan. Sciences of Europe. Praha, Czech Republic, 2020. VOL 1, N. 56. Р. 53 – 56.
- Blahopoluchna A., Liakhovska N., Povorozniuk I., Barvinok N. Haccp system in the restaurant industry. Sciences of Europe. Praha, Czech Republic, Vol. 1. No 91. P. 76-80.
- Blahopoluchna A., Kyryliuk I., Neshchadym L., Lytvyn O. Franchising in the restaurant industry. Sciences of Europe, 2022. Vol. 1. No 87. P. 20-23.
- Kyryliuk I., Povorozniuk I., Neshchadym L., Blahopoluchna A., Lytvyn O. Development of Тurkeys tourist industry in The convention of the covid-19 pandemic: Challenges and opportunities. Sciences of Europe, 2022. Vol. 2. No 88. P. 16-22.
- Povorozniuk I., Kyryliuk I., Neshchadym L.,Lytvyn O., Blahopoluchna A. Formation of theoretical and methodological foundations for the development of servise industry in the hospitality industry. Sciences of Europe, 2022. Vol. 2. No 93. P. 25 –29.
- Neshchadym L., Povorozniuk I., Kyryliuk I., Lytvyn O., Tymchuk S., Blahopoluchna A. Digitalization as the basis of the development of enterprises in the hospitality industry. Sciences of Europe. Praha, Czech Republic. 2022. № 104. Р.20-23.
- Liakhovska N., Zadorozhna O., Blahopoluchna A. Chemistry of wine aromas. Sciences of Europe. 2023. № 109. Р. 14-20
- Horbatiuk N., Zadorozhna O., Parakhnenko V., Blahopoluchna A. Ecological consequences of chemical pollution of ecosystems of Ukraine. Sciences of Europe. 2023. № 114. Р. 7-12
- Parakhnenko V., Zadorozhna O., Liakhovska N., Blahopoluchna A. Environmental and chemical assessment of the condition of the environment after the explosion of the kahovsky hydroelectric power station. Sciences of Europe. 2023. № 123. Р. 9-13.
- Horbatiuk N., Nedaiborshch N., Parakhnenko V., Zadorozhna O., Blahopoluchna A. Chemical waste of food industries. Sciences of Europe. 2023. № 117. Р. 8-12.
- Dzhoha O., Blahopoluchna A. Improving the technology of manufacturing tarts for restaurant establishments. Sciences of Europe. 2023. № 117. Р. 69-72.
- Blahopoluchna A., Dzhoha O. Production technology of craft candy for functional purposes for restaurant institutions. Sciences of Europe. 2023. № 128. Р. 91-95.
- Blahopoluchna A., Dzhoha.О., Parakhnenko V., Liakhovska N. Impact of the consequences of the war in Ukraine on the environmental condition of drinking water. Sciences of Europe. Praha, Czech Republic. 2024. No 136. P. 4-7.
- Blahopoluchna A., Povorozniuk I., Neshchadym L., Liakhovska N. Technology of resource-saving processing of wine production waste in restaurant establishments. Sciences of Europe. Praha, Czech Republic. 2024. No 136. P. 36-40.
Статті у фахових виданнях України
- Благополучна А.Г., Заморська І.Л, Ляховська Н.О. Вплив обробки хітозаном на фізико-хімічні показники свіжої суниці під час зберігання. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. Харків, 2018. вип. 194 С. 150-156.
- Благополучна А.Г., Ляховська Н.О. Вплив хітозанового покриття на деякі показники якості ягід суниці під час холодильного зберігання. Вісник Уманського національного університету садівництва.Умань, 2019. № 2. С. 59 – 61.
- Благополучна А.Г., Ляховська Н.О. Ефективність попереднього оброблення ягід суниці розчином хітозану за холодильного зберігання в модифікованому газовому середовищі. Вісник Уманського національного університету садівництва. Умань, 2020. № 2. С. 62 – 65.
- Благополучна А.Г, Ляховська Н.О. Вплив попередньої обробки ягід суниці розчином хітозану на тривалість зберігання та вихід товарної продукції. Вісник Уманського національного університету садівництва. Умань, 2021 №2. 42-44 с.
- Парахненко В.Г., Ляховська Н.О., Благополучна А.Г. Екологічна оцінка стану ґрунтів Черкаської області. Вісник Уманського національного університету садівництва. Умань, 2021 №2. 91-95 с.
- Благополучна А.Г. Економічна доступність продовольства в умовах війни. Економічні горизонти. 2022. № 3 (21). С. 13-20.
- Благополучна А.Г., Ляховська Н.О., Парахненко В.Г. Еколого-економічні збитки від повномаштабного військового вторгнення росії в Україну. Економічні горизонти. 2022. № 3 (21). С. 53-61.
- Благополучна А.Г. Війна як рушійна сила трудової міграції. Збірник наукових праць УНУC. 2022. Вип. 100. Ч. 2, C. 101-107.
- Благополучна А.Г. Використання криптовалюти у сфері готельно-ресторанного господарства та туризму. Збірник наукових праць Уманського НУС. Випуск. 98. Частина 2. 2021. 115-123 с.
- Blahopoluchna A. H., Parakhnenko V., Liakhovska N. Аpplication of economic evaluation of membrane technologies for wastewater treatment. Economies’ Horizons. № 2(20). Р. 33–41.
- Blahopoluchna A. H., Liakhovska N. Influence of external and internal factors on change in conduct of consumer service consumers. Economies’ Horizons. 2022. № 1(19). Р. 56–63.
- Blahopoluchna A. H., Kyryliuk I., Liakhovska N. Strategy of development of hotel and restaurant enterprises in the conditions of uncertainty of market environment. Economies’ Horizons. 2021. № 1(19). Р. 39–45.
- Blahopoluchna A. H., Liakhovska N., Neshchadym L. M. Wasteful technologies mini-production. Economies’ Horizons. 2022. № 1(19). Р. 32–38.
- Blahopoluchna A. H., Neshchadym L. M., Liakhovska N. The use of biodegradable utensils in restaurants. Economies’ Horizons. 2022. № 1(19). Р. 13–21.
- Blahopoluchna A. H., Kyryliuk I., Povorozniuk I., Liakhovska N., Lytvyn O. Сulture of professional communication in the hospitality industry: its significance and influence. Economies’ Horizons. 2022. № 2(20). Р. 4–11.
- Кирилюк І.М., Нещадим Л.М., Благополучна А.Г. Діджиталізация як основний фактор розвитку індустрії гостинності в умовах сучасних викликів. Актуальні проблеми розвитку економіки регіону. 2022. Вип. 18. Т. 2. С. 217-231.
- Благополучна А.Г., Кирилюк І.М., Джога О.В., Литвин О.В. Застосування технології blockchain в індустрії гостинності. Економічні горизонти. 2022. № 3. (22). C. 43-50.
- Благополучна А.Г., Штангеєва Н.І., Ляховська Н.О., Вплив аромамаркетингу на поведінку споживачів. Економічні горизонти. 2022. № 3.(22).C. 4-10.
- Парахненко В.Г., Благополучна А.Г. Еколого-економічні перспективи будівництва мегаполісів майбутнього. Економічні горизонти. 2023. №1(23), 51–58.
- Джога О.В., Благополучна А.Г. Використання цукрозамінників у технології виробництва кексів. Актуальні питання у сучасній науці. сер. Економіка. 2023. № 2(8). С. 34-44.
- Parakhnenko V.Н., Zadorozhna О.М., Liakhovska N.O., Blahopoluchna A.H. Environmental assessment of chemical pollution of soils as a result of the war Таврійський науковий вісник. Серія: Сільсьськогосподарські науки. 2023. № 131. с. 367-373.
- Благополучна А.Г. Економічні втрати зриву туристичного сезону Комінтернівського району в умовах війни. Економічні горизонти. 2023. №1(23), С. 88-94.
- Благополучна А.Г., Ляховська Н.О., Задорожна О.М. Збереженість якісних показників суниці садової за обробки хітозаном. Агробіологія. 2023. № 2. С. 6-12.
- Благополучна А.Г., Ляховська Н.О. Збереженість плодів ожини за післязбиральної обробки хітозаном. Вісник Уманського національного університету садівництва. 2024. № 1. С. 60 – 64.
- Dzhoha O., Blahopoluchna A. Problems of creating safe working conditions during war. Current issues in modern science. 2024. No. 4(22). Р. 26-38.
- Парахненко В.Г., Задорожна О.М., Благополучна А.Г. Вплив альгінату натрію на якість свіжої малини під час зберігання. Наука і техніка сьогодні. 2024. № 5 (33). С. 1289-1298
- Задорожна О.М., Парахненко В.Г., Благополучна А.Г. Визначення фізико-хімічнних показників червоних сухих вин. Наука і техніка сьогодні. 2024. № 7 (35). С. 689-697
- Благополучна А.Г., Ляховська А.Г. Економічні збитки від знищення памяток культурної спадщини України. Економічні горизонти. 2024. №2 (28).С. 96-101
- Парахненко В.Г., Благополучна А.Г., Голуб Б.В. Екологічні групи рослин за відношенням до світла. Наука і техніка сьогодні. 2024. № 7 (35). С. 916-924.
- Парахненко В.Г., Благополучна А.Г., Голуб Б.В. Еволюція ландшафтної екології та її розвиток як самостійної науки. Наука і техніка сьогодні. 2024. № 7 (35). С. 907-915.
- Благополучна А.Г., Поворознюк І.М., Балабанов Г.В. Місцева їжа в розвитку регіональних туристичних напрямків. Наука і техніка сьогодні. 2024. № 9 (37). С. 133-145.
- Штангеєва Н.І., Благополучна А.Г., Поворознюк І.М.Управління інноваційними проектами у готельно-ресторанному бізнесі. Успіхи і досягнення у науці . 2024. № 7 (7). С. 710-720.
- Благополучна А.Г., Поворознюк І.М., Штангеєва Н.І. Роль штучного інтелекту у персоналізації сервісу у готелях та ресторанах. Актуальні питання у сучасній науці. 2024. № 9 (27). С. 69-77.
- Балабанов Г.В., Благополучна А.Г., Поворознюк І.М. Управління інтегрованою логістикою та мегапроект «BRI» у міжнародному туризмі. Актуальні питання у сучасній науці. 2024. № 9 (27). С. 47-55
- Іщенко Н. В. Джога О. В. Благополучна А. Г. Вплив технологій холодильного зберігання та заморожування на якість продукції у ресторанному господарстві. Наука і техніка сьогодні. 2024. № 11(39). С. 273-281.
- Dzhoha , Blahopoluchna A. Problems of creating safe working conditions during war. Current issues in modern science. 2024. №. 4(22). Р. 26-38.
- Джога О.В., Благополучна А.Г., Босецька Н.Г. Технологія приготування страв з мінімальною обробкою. Наукові перспективи. 2024. № 10(52). С. 473-481.
- Благополучна А. Г., Джога О. В., Іщенко Н. В. Застосування стандартів управління якістю HACCP та ISO 22000 у технології виробництва продукції ресторанного господарства. Національні інтереси України. 2024. № 4 (4). С. 255-260.
- Благополучна А. Г. Джога О. В. Босецька Н. Г. Технології використання органічних продуктів у ресторанному господарстві. Актуальні питання у сучасній науці. 2024. № 11(29). С. 33-41.
Навчальні посібники
- Управління якістю продукції та послуг: навч. посіб. для здобувачів вищого навчального закладу / уклад. А. Г. Благополучна: Візаві, 2023. 131 с. (рекомендовано до друку вченою радою Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, протокол No 11 від 28 грудня 2023 р.)
Монографії
- Благополучна А.Г. Переорієнтування підприємств індустрії гостинності в умовах глобалізації. Індустрія туризму й гостинності: сучасні виклики та перспективи : кол. моногр. / за ред. І.М.Поворознюк. Умань: Візаві, 2022. С. 21-36.
- Благополучна А.Г. Особливості функціонування підприємств ресторанного господарства України в кризових умовах. Індустрія туризму й гостинності: сучасні виклики та перспективи : кол. моногр. / за ред. І.М.Поворознюк. Умань: Візаві, 2022. С.65-70.
- Благополучна А.Г. Особливості формування інноваційного розвитку вітчизняного гастротуризму. Інноваційний розвиток туризму та індустрії гостинності: проблеми й перспективи: кол. моногр. / за ред. І.М.Поворознюк. Умань: Візаві, 2022. С. 93-111.
- Благополучна А.Г. Екотренди в ресторанному господарстві: біотехнології. Екотренди в індустрії гостинності: реалії та перспективи: кол. моногр. / за ред. І.М.Поворознюк. Умань: Візаві, 2023. С. 160-182.
Патенти:
- Склад суміші сухих сніданків функціональних для підвищення рівня гемоглобіну: пат. 131712 України: МПК (2006.01) , А23В. № u 2018 08286. заявл. від 27.07.2018. опубл. 25.01.19, Бюл.№ 2/2019.
- Спосіб попередньої обробки ягід суниці розчином хітозану перед холодильним зберіганням: пат. 147723 України: МПК (2006.01), А23L 3/34. № u 2020 07070; заявл. 04.11.2020; опубл. 09.06.2021, Бюл. № 23.
- Спосіб отримання водного розчину низькомолекулярного хітозану для попередньої обробки ягід суниці перед зберіганням: пат. 147721 України: МПК (2006.01), А23В 7/04. № u 2020 07067; заявл. 04.11.2020; опубл. 09.06.2021, Бюл. № 23.
- Спосіб попередньої обробки ягід малини розчинами альгінату натрію перед холодильним зберіганням: пат.157212 України: МПК (51), А23L 3/34. № u 2024 00361; заявл. 22.01.2024; опубл. 19.09.2024, Бюл. № 38.
Підвищення кваліфікації, стажування
Національна академія педагогічних наук України ДЗВО «Університет менеджменту освіти» Центральний інститут післядипломної освіти 03.04.–29.09.2023 р. Свідоцтво про підвищення кваліфікації № СП 35830447/ 1892-23 150 год (5 кредитів ECTS)
Тема: «Цифровізація освітнього процесу: етапи та вплив на якість викладання та навчання»
Тези
Тези міжнародних конференцій
- Благополучна А.Г. Вплив обробки хітозаном на інтенсивність дихання суниці під час зберігання. Матеріали VІ Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання аграрної науки», присвяченої 150-річчю заснування факультету агрономії Уманського НУС, Умань 2018. С. 380-382.
- Благополучна А.Г., Ляховська Н.О. Application of chitosan pretreatment to preserve quality of berry products. Інноваційні технології вирощування, зберігання і переробки продукції садівництва та рослинництва. Матеріали VІ міжнародної науково-практичної онлайн-конференції. Умань, 2020. С. 98.
- Благополучна А.Г., Ляховська Н.О. Хітозан як альтернатива синтетичним засобам для збереження аскорбінової кислоти у ягодах суниці. Міжнародна науково-практична конференція «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: Технології, якість та безпека», Київ НУХТ, 2020. С. 82-84.
- Blahopoluchna A. Н. Franchising of the restaurant industry in war conditions. Управління розвитком сфери гостинності: регіональний аспект: матеріали міжнародної науково-практичної онлайн-конференції, м. Чернівці, 5 травня 2022. С. 326-329.
- Благополучна А.Г., Ляховська Н.О. Антимікробне покриття на основі хітозану в якості безпечного зберігання швидкопсувної ягідної сировини. Гостинність і туризм майбутнього: наукові та практичні горизонти: тези доповідей І-ої міжнародної науково-практичної конференції, м. Київ, 17– 18 травня 2022. С. 93-96.
- Blahopoluchna A. Dehydration of berries during storage. Інноваційні технології вирощування, зберігання і переробки продукції садівництва та рослинництва: Матеріали VІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Умань. 16–17 червня 2022. С. 71.
- Blahopoluchna A. Use of fluidization tunnels of shock freezing for raspberries. Інноваційні технології вирощування, зберігання і переробки продукції садівництва та рослинництва: Матеріали VІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Умань. 16–17 червня 2022. С. 72.
- Blahopoluchna A. Sublimation as an alternative method of storing berries. Інноваційні технології вирощування, зберігання і переробки продукції садівництва та рослинництва: Матеріали VІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Умань. 16–17 червня 2022. С. 74.
- Благополучна А.Г. Застосування полісахаридів у технології зберігання ягідної продукції. Якість та безпечність товарів: матеріали VІ міжнародної науково-практичної конференції, м. Луцьк 13 травня 2022. С. 143-145.
- Kyryliuk Iryna, Blahopoluchna Anastasia. The influence of digital technologies on the development of the hospitality industry in modern conditions. Conferinţa științifică internațională «Strategii și politici de management în economia contemporană», (ediţia a 7-a), 9-10 iunie 2022 / scientific committee: Chişinău : ASEM, 2022. Р.379–386.
- Благополучна А.Г., Ляховська Н.О. Вплив різних концентрацій хітозану на збереженість цукрів у ягодах суниці садової. Інновації у сучасному агропромисловому виробництві : Збірник матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 21-22 вересня 2023. С. 77-80.
- Благополучна А. Г. Ряска як суперпродукт майбутнього. Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека: матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Київ, 19-20 листопада 2023 р. С. 88-90.
- Благополучна А. Г. Кава з грибів як новий тренд в закладах ресторанного господарства. Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека: матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Київ, 19-20 листопада 2023 р. С.82-84
- Blahopoluchna A. Influence of near abroad countries on food habits and food culture in Ukraine. Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека: матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Київ, 19-20 листопада 2023 р. С.136-138.
- Blahopoluchna A. Ukrainian superfoods: quality, consumption rules and benefits. Здорове харчування від дитинства до довголіття: стан та перспективи. Міжнар. міжгалузева наук.-практ. конф. м. Київ.27 жовтня 2023. С.155-157.
- Благополучна А.Г. Впровадження роботизації в Україні у сфері туризму та гостинності. Туризм і гостинність:стан, проблеми, перспективи. матеріали VІІІ Міжнар. наук.-практ. конф., м. Черкаси, 16 травня 2024 р. Черкаси : Вид-ць Юлія Чабаненко. С.94-96С.
- Blahopoluchna А. Refusal of european countries from mass tourism. Актуальні питання розвитку економіки: світові та національні аспекти : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., м. Умань, 21 трав. 2024 р. С. 256-259.
- Благополучна А.Г. Використання нетрадиційних ресурсів рослинного походження у виробництві оздоровчих харчових продуктів. Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека: матер. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Київ, 7 листоп. 2024 р.) Київ: НУХТ. С. 75-77.
- Благополучна А.Г. Особливості застосування натуральних харчових добавок у ресторанному господарстві. Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека: матер. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Київ, 7 листоп. 2024 р.) Київ: НУХТ. С. 108-110.
- Благополучна А.Г. Технологія крафтового виробництва оздоровчих харчових продуктів: матеріали. Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека: матер. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Київ, 7 листоп. 2024 р.) Київ: НУХТ. С. 134-136.
- Благополучна А.Г. Безпечні пакувальні матеріали у виробництві оздоровчих харчових продуктів. Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека: матер. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Київ, 7 листоп. 2024 р.) Київ: НУХТ. С. 139-141.
- Благополучна А.Г. Інновації харчових технологій CLIMATE-FRIENDLY FOOD:. Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості, матер. ІІ Форуму. (м. Київ, 17-18 жовтня 2024 р.). Київ: НУХТ. С. 18-19.
- Благополучна А.Г. Інновації у крафтовій промисловості. Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості, матер. ІІ Форуму. (м. Київ, 17-18 жовтня 2024 р.). Київ: НУХТ. С. 66-67.
Тези всеукраїнських конференцій
- Благополучна А. Г. Роль дорожньої карти у формуванні ринку ягідної продукції України. Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція «Біолого-екологічні перспективи отримання високоякісної с.-г. продукції». Умань, 2019. С. 4.
- Благополучна А.Г., Ляховська Н.О. Застосування їстівного покриття на основі хітозану для захисту сільськогосподарської продукції від мікробіологічного пошкодження. Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція «Біолого-екологічні перспективи отримання високоякісної с.-г. продукції». Умань, 2019. С. 5.
- Благополучна А.Г. Technology of storing strawberries pretreated with chitosan. Всеукраїнська науково-практична конференція « Інноваційні технології та підвищення ефективності виробництва харчових продуктів», Умань, 2020. С. 41-43.
- Благополучна А.Г., Ляховська Н.О. Формування ринку органічної ягідної продукції. Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція «Сучасні проблеми біології». Умань, 2020. С. 53-54
- Благополучна А.Г., Ляховська Н.О. Effect of chitosan on physicochemical indicators of strawberries. Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція «Сучасні проблеми біології». Умань, 2020. С. 54-55
- Благополучна А.Г., Ляховська Н.О. Application of chitosan preliminary treatment to preserve quality of strawberries. Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція «Сучасні проблеми біології». Умань, 2020. С. 5-6.
- Благополучна А.Г. Antimicrobial Films Based On Chitosane as a Safe Storage of Berries. Наука. Освіта. Молодь: Матеріали XV Всеукраїнської наукової конференції студентів та молодих науковців. Ч.1., м.Умань, 25 травня 2022. С. 41-44.
- Благополучна А.Г., Парахненко В.Г. Еколого-біологічні особливості амброзії полинолистої на Уманщині. Сучасні проблеми біології в умовах змін клімату: матер. Всеукраїнської наукової Інтернет-конференції, м. Умань: Уманський НУС, 22 червня 2022. С. 11.
- Благополучна А.Г., Ляховська Н.О. Харчова і біологічна цінність дикорослих ягід. Сучасні проблеми біології в умовах змін клімату: матер. Всеукраїнської наукової Інтернет-конференції, м. Умань: Уманський НУС, 22 червня 2022. С. 14.
- Blahopoluchna А. Аpplication of modern technological equipment in obtaining high quality berry products. Сучасні проблеми біології в умовах змін клімату: матер. Всеукраїнської наукової Інтернет-конференції, м. Умань: Уманський НУС, 22 червня 2022. С.17.
- Благополучна А.Г. Формування ринку ягідної продукції в умовах глобалізації. Сучасні проблеми біології в умовах змін клімату: матер. Всеукраїнської наукової Інтернет-конференції, м. Умань: Уманський НУС, 22 червня 2022. С.18.
- Ляховська Н.О., Благополучна А.Г. Хімічне забруднення довкілля та зміни клімату під час воєнних дій в Україні. Сучасні проблеми біології в умовах змін клімату: матер. Всеукраїнської наукової Інтернет-конференції, м. Умань: Уманський НУС, 22 червня 2022. С. 36.
- Ляховська Н.О., Благополучна А.Г. Проблеми утилізації та переробки будівельного сміття в умовах сучасних українських реалій. Сучасні проблеми біології в умовах змін клімату: матер. Всеукраїнської наукової Інтернет-конференції, м. Умань: Уманський НУС, 22 червня 2022. С. 40.
- Blahopoluchna A. Modern solutions in sorting fruit and vegetable raw materials. Сільськогосподарські, економічні, біологічні, технічні та загальноосвітні науки: матер. Всеукраїнської наукової конференції молодих учених і науково-педагогічних працівників, 18 травня м.Умань: ВПЦ «Візаві», 2022. С. 167-169.
- Blahopoluchna A, Parakhnenko V. Ecological berry packaging as an alternative to plastic containers Сільськогосподарські, економічні, біологічні, технічні та загальноосвітні науки: матер. Всеукраїнської наукової конференції молодих учених і науково-педагогічних працівників, 18 травня м.Умань: ВПЦ «Візаві», 2022. С. 169-171.
- Ляховська Н., Благополучнa А. Роль біопластику у зменшенні вуглецевого сліду товарів широкого вжитку. Сільськогосподарські, економічні, біологічні, технічні та загальноосвітні науки: матер. Всеукраїнської наукової конференції молодих учених і науково-педагогічних працівників, 18 травня м.Умань: ВПЦ «Візаві», 2022. С. 172-174.
- Благополучна А.Г., Кацмаза М.С. Функціонування закладів ресторанного господарства за умов тотальної темряви. Сучасні проблеми і перспективи економічної динаміки: матер. ІХ Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції здобувачів вищої освіти та молодих учених, м. Умань, 17 листопада 2022. С. 271-274.
- Благополучна А.Г Преміум шоколад із вина як продукт безвідходних технологій: матер.XVІ Всеукр. наук. конф. студентів та молодих науковців «НАУКА. ОСВІТА. МОЛОДЬ», м. Умань, 11 травня 2023 р. С. 41-43.
- Blahopoluchna A.H. The consequences of chemical pollution of ukrainian ecosystems are caused by the war. Актуальні проблеми природничих і гуманітарних наук у дослідженнях молодих учених «Родзинка – 2023. XXV Всеукр. наук. конф. молодих учених. м. Черкаси. 10-11 травня 2023 р. С. 1041-1043.
- Благополучна А.Г., Слонь Ю.Д. Розвиток еногастрономії Черкащини. X Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти та молодих вчених. м.Умань. 16 листопада 2023 р. С. 556-561.
- Благополучна А., Щербак Я. Перспективні напрямки розвитку ресторанного господарства в Україні. матер.XVІ Всеукр. наук. конф. студентів та молодих науковців «НАУКА. ОСВІТА. МОЛОДЬ», м. Умань, 30 квітня 2024 р. С. 29-31.
- Благополучна А., Довгошия Я. Особливості управління персоналом в готелях. матер.XVІ Всеукр. наук. конф. студентів та молодих науковців «НАУКА. ОСВІТА. МОЛОДЬ», м. Умань, 30 квітня 2024 р. С. 26-27.
- Благополучна А., Одінець В. Енергозбереження в готельному господарстві. матер.XVІ Всеукр. наук. конф. студентів та молодих науковців «НАУКА. ОСВІТА. МОЛОДЬ», м. Умань, 30 квітня 2024 р. С. 27-29.
- Благополучна А., Яворська Ю. Управління якістю обслуговування в ресторанному господарстві. матер.XVІ Всеукр. наук. конф. студентів та молодих науковців «НАУКА. ОСВІТА. МОЛОДЬ», м. Умань, 30 квітня 2024 р. С. 29-31.
- Благополучна А.Г., Ляховська Н.О. Екологічні методи утилізації кавової гущі. Сучасні проблеми біології в умовах змін клімату: матер. всеукр. наук. інтернет-конференції. (м. Умань, 18 червня 2024 р.). Умань: Уманський НУС. С. 99-41.
- Благополучна А.Г., Ляховська Н.О. Забруднення водних ресурсів пластиком. Сучасні проблеми біології в умовах змін клімату: матер. всеукр. наук. інтернет-конференції. (м. Умань, 18 червня 2024 р.). Умань: Уманський НУС. С. 41-44
- Ляховська Н.О., Благополучна А.Г. «Вічні хімікати» та проблеми, пов΄язані з ними. Сучасні проблеми біології в умовах змін клімату: матер. всеукр. наук. інтернет-конференції. (м. Умань, 18 червня 2024 р.). Умань: Уманський НУС. С. 37-39
- Ляховська Н.О., Благополучна А.Г. Способи очищення повітря від парникових газів та уповільнення глобального потепління. Сучасні проблеми біології в умовах змін клімату: матер. всеукр. наук. інтернет-конференції. (м. Умань, 18 червня 2024 р.). Умань: Уманський НУС. С. 34-37.
- Ляховська Н.О., Благополучна А.Г. Проблеми аналізу та усунення мікро- інанопластику в питній воді. Сучасні проблеми біології в умовах змін клімату: матер. всеукр. наук. інтернет-конференції. (м. Умань, 18 червня 2024 р.). Умань: Уманський НУС. С. 32-34.
- Благополучна А.Г. Інноваційні біотехнологічні підходи у створенні функціональних харчових продуктів на основі природних антиоксидантів Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості: матер. ХІ Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і здобувачів освіти. (м. Хмельницький, 22 лист. 2024 р.). Хмельницький: ХНТУ. С. 17-19.
- Благополучна А.Г. Інноваційні технології виробництва харчових добавок. Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості: матер. ХІ Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і здобувачів освіти. (м. Хмельницький, 22 лист. 2024 р.). Хмельницький: ХНТУ. С. 71-73.
- Благополучна А.Г. Екологічна безпека харчових технологій. Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості: матер. ХІ Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і здобувачів освіти. (м. Хмельницький, 22 лист. 2024 р.). Хмельницький: ХНТУ. С. 161-163.


