Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі

  • Дата оновлення: 20.02.2025

Керівник гуртка: Нещадим Людмила Миколаївна, кандидат економічних наук, доцент кафедри технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи.

Староста: Муравинець Діана, студентка 371 групи.

День, аудиторія, час проведення засідань: перша середа місяця, ауд. 322, 14 год. 20 хв.

Мета діяльності проблемної групи – оволодіння студентами методикою науково-дослідної роботи, розширення наукового світогляду студентів, а також генерування наукових ідей в розвитку інноваційних технологій у готельно-ресторанному бізнесі.

Основними завданнями діяльності проблемної групи є:

  • сприяння в підготовці кваліфікованих фахівців з туризму і готельно-ресторанної справи;
  • підвищення теоретичного рівня і практичної значущості науково-дослідних робіт студентів в готельно-ресторанному бізнесі;
  • набуття студентами досвіду організації та участі у науково-дослідній роботі, наукових дискусіях, конференціях, семінарах, круглих столах тощо;
  • визначення умов організації та впровадження інноваційних технологій у роботу готельно-ресторанного господарства;
  • участь у розробці кафедральної теми «Теоретичні та практичні аспекти розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу в Україні».

№ п/п П.І.Б. Група
2 Єсипенко Марія Володимирівна 371
3 Дубовий Данило Олегович 371
4 Когут Анна Романівна 371
5 Муравинець Діана Михайлівна 371
6 Петрановська Юлія Сергіївна 371
7 Томіленко Катерина Андріївна  371

№ п/п Зміст роботи Дата Відповідальний
1 Організаційне засідання. Затвердження плану проблемної групи 04.09.2024 р. Нещадим Л. М.
2. Засідання на тему: «Капінг, як спосіб органолептичного оцінювання кави» 02.10.2024 р. Нещадим Л. М.,

Кацмаза М.С.

3. Засідання на тему: «Упровадження концепції здорового харчування у закладах готельно-ресторанного господарства» 06.11.2024 р Нещадим Л. М.,

Когут А. Р.

4. Засідання на тему: «Інноваційні способи приготування кавових напоїв» 04.12.2024 р. Нещадим Л. М.,

Петрановська Ю. С.

5. Засідання на тему: «Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» 05.02.2025 р. Нещадим Л. М.,

Томіленко К. А.

6. Засідання на тему: «Розвиток готельно-ресторанного бізнесу в регіоні» 05.03.2025 р. Нещадим Л. М.,

Муравинець Д. М.

7. Засідання на тему: «Перспективи розвитку туризму та сфери гостинності в Україні та світі» 02.04.2025 р. Нещадим Л. М.,

Дубовий Д. О.

8. Засідання на тему: «Напрями інноваційного розвитку готельно-ресторанного бізнесу України» 07.05.2025 р. Нещадим Л. М.,

Даник А. І.

 

Участь гуртківців у конференціях, наукових семінарах та заходах

 

2022 рік

  1. Нещадим Л. М., Мельник Н. Моделювання стратегії розвитку підприємств індустрії гостинності в України. Сучасні проблеми і перспективи економічної динаміки: матеріали ІХ Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. здобувачів вищої освіти та молодих учених, 17 листопада 2022 р. Умань. ВПЦ «Візаві» 2022. С.301-304.

 

Міжнародний конкурс студентських наукових робіт:

  1. Мельник Діана. Студентка 4 курсу 46 групи (спеціальність 241 Готельно-ресторанна справа). ІІ тур Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт. Одеська національна академія харчових технологій під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association, 2022 р. Тема наукової роботи: «Assessment of the activity of the tourist cluster «Modelling the competitiveness of the tourist brand of the territory». Науковий керівник: Нещадим Л. М., Кирилюк І. М.

 

2023 рік

  1. Neshchadym L., Atack A. Standardization and certification of bar service products. Туризм і гостинність: стан, проблеми, перспективи: матеріали VІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (18 травня 2023 р., м. Черкаси). Черкаси: Вид-ць Юлія Чабаненко, 2023. С. 61-64

 

2024 рік

  1. Бондарєва К. І. Значення соціальних мереж в управлінні маркетинговою діяльністю підприємств ресторанного господарства. Сучасні проблеми і перспективи економічної динаміки: зб. матеріалів ХI Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. здобувачів вищ. освіти та молодих учених (м. Умань, 14 листоп. 2024 р.). Умань: УДПУ імені Павла Тичини, 2024. С. 132-135

 


Травень
Липень