Перспективи розвитку готельно-ресторанного господарства в Україні

  • Дата оновлення: 21.02.2020

Керівник гуртка: 

Поворознюк Інна Миколаївна, к.е.н., доцент кафедри технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи.

Староста:

Коcуліна Олена, студентка 36 групи.

День, аудиторія, час проведення засідань: другий четвер місяця,
ауд. 322, 14 год. 20 хв.

Мета діяльності гуртка – обговорення питань щодо широкого спектру проблем та розвитку  готельно-ресторанного бізнесу України, що є важливим елементом інтеграції українського туристичного ринку в європейський бізнес і культурне середовище.

Основними завданнями діяльності гуртка є:

  • сприяння в підготовці кваліфікованих фахівців з туризму і готельно-ресторанної справи;
  • підвищення теоретичного рівня і практичної значущості науково-дослідних робіт студентів в готельно-ресторанному бізнесі;
  • набуття студентами досвіду організації та участі у науково-дослідній роботі, наукових дискусіях, конференціях, семінарах, круглих столах тощо;
  • визначення умов організації та функціонування готельно-ресторанного господарства в Україні та в світі;
  • участь у розробці кафедральної теми «Теоретичні та практичні аспекти розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу в Україні».

 

п/п

Прізвище та ім’я Курс, група
1. Косуліна Олена 36
2. Волошина Яна 46
3. Дяченко Оксана 46
4. Гаврилюк Ольга 36
5. Світліцька Анна 36
6. Гандзюк Юлія 36

п/п

Зміст роботи Дата Відповідальний
1 Затвердження плану роботи наукового гуртка. Визначення та обговорення тем самостійної дослідницької роботи студентів 12.09.2019 р. Поворознюк І.М.
2. Розгляд та обговорення дослідження на тему: «Сучасний стан розвитку індустрії гостинності в Україні» 10.10.2019 р. Поворознюк І.М. Косуліна О.
3. Розгляд та обговорення дослідження на тему: «Розвиток готельно-ресторанного господарства Уманщини» 14.11.2019 р. Поворознюк І.М. Волошина Я.
4. Розгляд та обговорення дослідження на тему: «Шляхи підвищення якості надання послуг в готельно-ресторанному господарстві» 12.12.2019 р. Поворознюк І.М. Дяченко О.
5. Розгляд та обговорення дослідження на тему: «Інноваційні технології у роботі закладів індустрії гостинності» 12.02.2020 р. Поворознюк І.М. Гаврилюк О.
6. Розгляд та обговорення дослідження на тему: «Стратегічне управління розвитком підприємств готельно-ресторанного бізнесу» 11.03.2020 р. Поворознюк І.М.

Світліцька А.

7. Розгляд та обговорення дослідження на тему: «Інформаційні технології в індустрії гостинності» 8.04.2020 р. Поворознюк І.М. Гандзюк О.
8. Розгляд та обговорення дослідження на тему: «Роль управління якістю у формуванні позитивного іміджу підприємств індустрії гостинності» 13.05.2020 р. Поворознюк І.М. Косуліна О.

 

Участь у наукових заходах:

Косуліна Олена, студентка ІІІ курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» взяла участь у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу наукових робіт. Тема : «Перспективи розвитку хостелів в Україні» (науковий керівник – к. е. н., доцент Поворознюк І. М.).

Публікації:

  1. Дяченко О. Розвиток етнічного туризму в Україні. Сучасні проблеми і перспективи економічної динаміки : матеріали VІ Всеук. наук.-практ. інтернет-конференції молодих учених та студентів, 31 жовтня – 1 листопада 2019 р., Умань : ВПЦ «Візаві», 2019. С.164-165.
  2. Волошина Я. С. Світові тренди в ресторанному бізнесі. Сучасні проблеми і перспективи економічної динаміки : матеріали VІ Всеук. наук.-практ. інтернет-конференції молодих учених та студентів, 31 жовтня – 1 листопада 2019 р., Умань : ВПЦ «Візаві», 2019. С.184-186
  3. Косуліна О. В. Проблеми розвитку готельного господарства України Сучасні проблеми і перспективи економічної динаміки : матеріали VІ Всеук. наук.-практ. інтернет-конференції молодих учених та студентів, 31 жовтня – 1 листопада 2019 р., Умань : ВПЦ «Візаві», 2019. С. 187-188

 

Січень
Березень