ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКАМИ АСОЦІАЦІЇ САПЕРІВ УКРАЇНИ

  • Дата публікації: 02.04.2024

28 березня 2024 року здобувачі Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти зустрілися із представниками Асоціації саперів України.

  Під час зустрічі здобувачам були продемонстровані типи мін, види детонаторів, приклади розміщення боєприпасів, що не вибухнули. Вважливим етапом спілкування з фахівцями стало ознайомлення з алгоритмом дій у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів, потрапляння на заміновану територію, при виявленні незнайомого підозрілого предмету. Молодь дізналась як виглядають офіційні та неофіційні попереджувальні знаки про заміновану територію.  Представники Асоціації саперів зауважили про небезпеки, з якими зустрічаються мешканці звільнених територій у наслідок мінування, а також про труднощі розмінування. Пояснили, яку шкоду довкіллю несе мінування та чому процес розмінування буде тривати дуже довго.

Представники Асоціації саперів України подарували усім учасникам навчально-методичні посібники з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів. Про корисну інформацію та навчальні платформи з мінної  небезпеки можна дізнатися на сайті ГО «Асоціація саперів України»  www.uda.org.ua.

Наприкінці зустрічі присутні отримали поради зі збереження життя від саперів: НЕ ПІДХОДИТИ!, НЕ ЧІПАТИ!, НАБИРАТИ 101!

Міні галерея


Квітень
Червень