БІНАРНА ЛЕКЦІЯ «АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ ПРИ НАПИСАННІ КУРСОВИХ РОБІТ»

  • Дата публікації: 10.04.2024

Актуальним питанням сьогодення при написанні курсової роботи є дотримання академічної доброчесності. Аби зрозуміти, що таке плагіат, які особливості та законодавчі акти протидії академічному плагіату, та як написати чесну курсову роботу 9 квітня 2024 року була проведена бінарна лекція «Академічна доброчесність при написанні курсових робіт» за участі доцентів кафедри економіки та соціально-поведінкових наук Олени Гарник та Галини Чирви.

Олена Гарник виступила з вступним словом та зазначила важливість усвідомлення здобувачами вищої освіти глибини поняття академічної доброчесності, зокрема і своїх обов’язків при написанні курсової роботи. Також викладач ознайомила здобувачів з основними вимогами, що висуваються до написання курсових робіт.

У своєму виступі Галина Чирва, зазначила що є відповідна законодавча база, яка нормує дотримання академічної доброчесності та якості написання курсових робот як на рівні Міністерства освіти і науки, так і на рівні Університету. Також розповіла про зміст поняття академічної доброчесності, принципи та види порушень академічної доброчесності, зокрема про відмінність понять плагіату та академічного плагіату, зосередила увагу на видах відповідальності за порушення та суб’єктів притягнення до академічної відповідальності. Особливу увагу приділила типовим порушенням правил та принципів академічної доброчесності під час написання курсових робіт. Наголошувалося на тому, що головним бенефіціаром – за умов дотримання всіх правил і норм академічної доброчесності – є сам здобувач вищої освіти, оскільки він буде самостійно виконувати усі завдання й отримувати відповідно якісні знання. Також надала практичні поради до написання курсових робіт.

На завершення доповідачі відповідали на запитання та спілкувались з учасниками лекції.

Міні галерея


Березень
Травень