Шевченківський тиждень

  • Дата публікації: 18.03.2024

 

«Якби ви вчились так, як треба,

То й мудрість би була своя…»

 

Тарас Григорович Шевченко – видатний український поет, художник, громадський діяч – безперечно одна з найвидатніших постатей нашого народу.

Шевченкове життя – символ тернистого шляху боротьби. Минають роки, століття, а гострота і сила  його слова живе. Дух свободи, якої прагнув Кобзар, приходить до українців і додає упевненості у власному самоствердженні. Все його життя і творчість були присвячені українському народу.

У період 9-15 березня 2024 року в ННІ економіки та бізнес-освіти відбувся захід «Шевченківський тиждень». Щодня впродовж тижня здобувачі та викладачі інституту декламували найвідоміші твори Тараса Григоровича Шевченка.

На початку тижня Анастасія Благополучна продекламувала уривок з поеми «І МЕРТВИМ, І ЖИВИМ, І НЕНАРОЖДЕННИМ ЗЕМЛЯКАМ МОЇМ В УКРАЙНІ І НЕ В УКРАЙНІ МОЄ ДРУЖНЄЄ ПОСЛАНІЄ».

Здобувачі вищої освіти процитували уривок з поеми «ДУМИ МОЇ ДУМИ» та прочитали вірш «ЗОРЕ МОЯ ВЕЧІРНЯЯ».

Викладачі інституту Наталія Пачева та Ольга Джога продекламували уривок з поеми «ТОПОЛЯ», Ольга Логінова озвучила уривок з поеми «КАВКАЗ», Олеся Дем´янишина процитувала уривок з вірша «МИНАЮТЬ ДНІ, МИНАЮТЬ НОЧІ».

Під завершення «Шевченківського тижня» Людмила Нещадим продекламувала пророчий вірш «РОЗРИТА МОГИЛА».

Загадку феномену особистості Шевченка досі нерозгадано. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів, але щороку ми згадуємо його з повагою і вдячністю!

   
   

 
 
    
 

 

Міні галерея


Квітень
Червень