Колодій – одне з найбільш архаїчних свят, відомих кожному сучасному українцю і нічого схожого на нього немає у світі. Тиждень Колодія українці святкували ще до хрещення Київської Русі, – тоді до Великого Посту готувались три тижні. У свята немає фіксованої дати – воно починається за 56 днів до Великодня і відзначається тиждень напередодні Великого посту. Цьогоріч в Україні відзначають Масницю, або ж Колодія, із 11 до 17 березня.
14 березня в ННІ економіки та бізнес-освіти, за ініціативи заступника директора з виховної роботи Анастасії Благополучної та студентської ради відбулося святкування Колодія.
Здобувачі разом із викладачами Ольгою Джогою, Анастасією Благополучною та Оксаною Литвин готували вареники з сиром, сиром та зеленню і картоплею, млинці класичні, а також з додаванням куркуми, бурякового соку та шпинату. Кожен учасник свята на свій смак обирав начинку для млинців: шоколад, горіхову пасту, малиновий джем, вишневе варення, згущене молоко, мед, сир або ікру.
Після приготування та сервірування відбулося спільне чаювання, де у дружній атмосфері здобувачі та викладачі ласували стравами і обговорювали традиції, обряди Сиропусного тижня.
Бажаємо всім смачного і веселого Колодія!