ТРЕНІНГ З ТАКТИЧНОЇ МЕДИЦИНИ

  • Дата публікації: 22.02.2024

Викладачі Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти Ольга Джога та Анастасія Благополучна 14 лютого взяли участь у тренінгу з тактичної медицини.

Навчання проходило на базі ТОВ «Софа Хаб». Ініціатором навчання виступила ГО Уманської міської спілки ветеранів АТО. Тренери пан Олексій та пан Василь – військові медики з великим досвідом роботи, ветерани антитерористичної операції, розповіли про ознаки критичної кровотечі, ознайомили з правилами накладання турнікетів та тиснучих пов’язок, надали поради щодо самопомічі та надання першої допомоги пораненим. Викладачі інституту мали можливість випробувати застосування турнікетів різних виробників, накладали тиснучі пов’язки, ознайомилися із правилами надання першої допомоги при пораненнях легень та кінцівок, вчились переводити постраждалого у стабільне положення. 

Набуті під час тренінгу знання та навички з основ тактичної медицини є актуальними нині. Ольга Джога, як відповідальна по інституту за організацію роботи з питань цивільного захисту, разом із заступником директора інституту з виховної роботи Анастасією Благополучною планують поширити отримані знання серед здобувачів інституту та колег. Знання правил накладання турнікетів та вчасно зупинена кровотеча допоможуть рятувати життя.

Міні галерея


Серпень
Жовтень