Сучасні виклики академічній доброчесності

  • Дата публікації: 08.02.2024

7 лютого 2024 року за ініціативи кафедри маркетингу, менеджменту та управління бізнесом було проведено колоквіум «Сучасні виклики академічній доброчесності» для здобувачів вищої освіти НН Інституту економіки та бізнес-освіти.

Доцент кафедри Наталія Білошкурська ознайомила присутніх з нормативними документами Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, що регулюють питання дотримання академічної доброчесності: «Кодекс академічної доброчесності Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини», «Етичний кодекс науково-педагогічних та педагогічних працівників Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини», які розміщені на офіційному сайті Університету у вільному доступі.

Наталія Володимирівна також наголосила на відповідальності здобувачів та наслідках за порушення академічної доброчесності, зокрема щодо повторного проходження процесу оцінювання (контрольна робота, іспит, залік тощо); повторного вивчення відповідного освітнього компонента освітньої програми; відрахування із закладу освіти; позбавлення академічної стипендії; позбавлення наданих закладом освіти пільг з оплати навчання.

Особливу увагу було приділено використанню технологій штучного інтелекту без порушення академічної доброчесності. Враховуючи той факт, що використання подібних застосунків найближчим часом стане нормою, їх ефективне та етичне використання має стати важливою навичкою, так само як вміння доброчесно користуватись іншими джерелами інформації.

Міні галерея


Червень
Серпень