«Хотіла б я піснею стати»

  • Дата публікації: 29.02.2024

27 лютого 2024 року студенти першого курсу ННІ економіки та бізнес-освіти та їх наставники відвідали інформаційно-просвітницький захід, приурочений до 153-річчя від дня народження видатної українки Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки), яка народилася 25 лютого 1871 року, організований працівниками бібліотеки УДПУ.

Леся Українка — одна з найвідоміших українських поетес. Усі українці можуть побачити її портрет на купюрі номіналом 200 грн, тому точно мають її знати. Творчістю Лесі захоплюється не лише Україна, твори Лесі Українки перекладені на багато мов світу, зокрема англійську, бенгальську, грузинську, італійську, німецьку, польську, французьку.

Лектор Валентина Палагута детально розповіла про життя та творчість Лесі Українки, підкресливши важливість її внеску у формування національної ідентичності та літературної спадщини. Студенти з великим захопленням слухали цікаві факти та аналіз творів великої поетеси.

Під час повномасштабного вторгнення ворога на наші українські землі, художнє слово Лесі Українки набуває нового звучання і стає актуальнішим ніж будь-коли: “А звемось просто українці, бо ми такими єсьмо”. Саме українське слово стає основою творчості Лариси Петрівни Косач і визначає українську жінку через її етнічну приналежність та національну гордість.

Студентська молодь висловлює слова вдячності організаторам за цікавий та захоплюючий захід!

                                                

Міні галерея


Червень
Серпень