БЕЗБАР’ЄРНІСТЬ У ГАЛУЗІ ГОСТИННОСТІ

  • Дата публікації: 20.02.2024

За ініціативи доцента Лесі Слатвінської, гаранта освітньої програми «Туризм» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, здобувачі вищої освіти ОПП «Туризм», ОПП «Готельно-ресторанна справа» успішно пройшли освітній серіал «Безбар’єрність у галузі гостинності» у форматі неформальної освіти на платформі Дія.Освіта.

Освітній серіал створено з ініціативи Міністерства цифрової трансформації України та управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації для того, щоб представники галузі гостинності долали перешкоди в наданні якісного сервісу туристам, які, до прикладу, пересуваються у кріслі колісному, мають порушення слуху чи зору.

Під час перегляду серіалу, здобувачі дізнались про варіанти інклюзивного дозвілля, архітектурну доступність у готелях та інших закладах, правильну комунікацію та взаємодію з людьми, що мають певні порушення, а також як проводити екскурсії для туристів із посттравматичним стресовим розладом, який виникає під час війни майже у кожної людини. Пройшовши курс здобувачі знайшли відповіді на питання: Як туристичні локації зробити доступними для людей з інвалідністю?

На базі отриманих знань здобувачі зможуть розвивати та застосовувати на практиці «hard skills»: створення інклюзивного фізичного простору засобів розміщення, проєктування інклюзивного простору, створення інклюзивних об’єктів мистецтва, організація інклюзивного дозвілля, проведення екскурсій для людей з ПТСР та «soft skills»: вміння спілкування із людьми з інвалідністю, вміння взаємодіяти із людьми, що мають порушення зору, слуху чи пересуваються у кріслі колісному.

Міні галерея


Серпень
Жовтень