Майстер-клас з виготовлення імбирних пряників

  • Дата публікації: 06.12.2023

5 грудня здобувачі вищої освіти спеціальностей 241 Готельно-ресторанна справа та 242 Туризм відвідали майстер-клас з виготовлення імбирних пряників. Студенти мали можливість ознайомитися з технологією приготування тіста для святкових імбирних пряників та айсингу, освоїли техніку розпису печива та дізналися історію його появи.

Вперше печиво з імбиром було приготовлено англійським ченцем у далекому XII столітті. Після чергового хрестового походу кухар-монах додав в тісто найрізноманітніші спеції, набуті під час походу. Серед цих прянощів був і імбир, який надав печиву не просто приємний аромат, але ще й неперевершений смак.

На сьогодні існує безліч рецептів імбирних пряників, але незмінним залишається додавання у тісто щонайменше п’яти різних видів прянощів.

Майстер-клас проходив у веселій, дружній атмосфері під різдвяно-новорічну музику, подарувавши всім його учасникам святковий настрій.

Міні галерея


Травень
Липень