Гостьова лекція за участі Уманського регіонального центру АТ «СГ «ТАС»

  • Дата публікації: 13.12.2023

12 грудня 2023 року відбулася гостьова лекція за участі заступника директора Уманського регіонального центру АТ «СГ «ТАС» Владислава Китайгородського, на якій обговорили тему: «Товариства взаємного страхування як форма страхового захисту для суб’єктів малого підприємництва».

Захід був організований доцентами кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки Олесею Дем’янишиною і Наталією Гвоздєй в межах дисциплін «Облік суб’єктів малого підприємництва» та «Фінанси підприємств» для кращого розуміння здобувачами вищої освіти практичних аспектів діяльності товариств взаємного страхування і їхню ролі у захисті малих підприємств.

Спікер наголосив на тому, що товариства взаємного страхування мають кілька переваг для суб’єктів малого підприємництва, а саме: економічна вигода, гнучкість, спільнота.

Також Владислав Китайгородський повідомив здобувачам, що практики виділяють чотири основних інвестиційно перспективних технології в страхуванні (P2P страхування, «активована за запитом» страховка, страхова телематика, агрегатори страхових послуг і пропозицій). Він зазначив, що існують ризики та недоліки, пов’язані з участю у товариствах взаємного страхування, такі як обмежені можливості обміну, можливість недостатнього капіталу для виплат у разі масштабних страхових подій тощо.

Підводячи підсумки лекції, було визначено, що приймаючи рішення про участь у товаристві взаємного страхування, суб’єкти малого підприємництва повинні ретельно вивчити умови та переваги.

Здобувачі жваво диспутували, задавали запитання та ділилися своїми думками щодо цінності такого інструменту для малих підприємств у забезпеченні стійкості та захисту від ризиків.

Міні галерея


Серпень
Жовтень