ТРЕНІНГ «НАУКОВІ ОСНОВИ ФІНАНСОВОЇ ГРАМОТНОСТІ»

  • Дата публікації: 13.11.2023

7 листопада 2023 року учні 11-х класів Жашківського ліцею № 1 Жашківської міської ради Черкаської області взяли участь у неординарному науковому заході – онлайн-тренінгу «Наукові основи фінансової грамотності». Тренінг відбувся у межах наукових заходів Регіонального центру Малої академії наук у співпраці з Бізнес-хабом Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини з метою популяризації серед учнівської молоді наукових досліджень та запрошення до участі у Всеукраїнському конкурсі-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України за секціями відділення економіки.

Тренувати фінансові навики (financial skills), проводити науковий пошук і економічні дослідження ліцеїстам допомагав доцент кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки Микола Білошкурський. 

Микола Васильович розпочав тренінг з інформації про встановлені Світовим банком грошові критерії т. з. «порогу бідності» та «середнього класу». Виходячи з цих критеріїв, кожен визначив соціально-фінансовий статус своєї сім’ї згідно з сукупними щомісячними доходами. 

Для економії витрат було представлено 3 мобільних додатки: Love Sales, що збирає акційні каталоги усіх українських рітейрелів і постійно оновлює їх; Stocard, який оцифровує всі можливі бонусні картки і розміщує їх у єдиному сховищі; LetyShops – найкращий додаток, що містить кешбеки 2642 магазинів і повертає від 1 до 30 % витрачених коштів. 

Стосовно інвестиційних досліджень учасники тренінгу ознайомилися з динамікою цін нерухомості, депозитами, програмами страхування життя і пенсійного забезпечення, інтернет-трейдингом валют, цінних паперів, нафти, цінних металів тощо.

Під час тренінгу «Наукові основи фінансової грамотності» одинадцятикласники отримали необхідний старт для наукової діяльності, ефективного управління особистими фінансами, досягнення поставлених цілей і постійного підвищення рівня свого добробуту. 

Дякуємо за допомогу в організації тренінгу директору Жашківського ліцею № 1 Олександру Ярошу і сподіваємося на подальшу співпрацю як у роботі МАН, так і в студентсько-учнівських конференціях, круглих столах, наукових форумах тощо.

Міні галерея


Червень
Серпень