Таємничими підземеллями Василіанського монастиря!

  • Дата публікації: 07.11.2023

За ініціативи викладачів кафедри економіки та соціально-поведінкових наук ННІ економіки та бізнес-освіти 30 жовтня 2023 року для здобувачів першого курсу була організована екскурсія до Василіанського монастиря Святого Івана Хрестителя, який знаходиться в ДІАЗ «Стара Умань». Це найстаріша будівля  Умані, якій в 2015 році виповнилося аж 250 років!

Цікаву екскурсію проводив досвідчений екскурсовод в образі монаха, який одразу ж захопив своєю насиченою розповіддю про історію монастиря, сповнену величних і трагічних подій.

Підземелля наскрізь просякнуті історичними фактами, про деякі з них навіть досвідчені історики досі ведуть полеміку. Центром підземелля вважається колишній уніатський Василіанський монастир, який був побудований у 1764-1784 роках. Виявлено підземні печери було тільки в XIX столітті, а їх детальне дослідження почалося в 30-ті роки ХХ століття.

Похід видався дуже пізнавальним та цікавим, відкрив таємниці з непізнаної історії багатовікової давнини Уманщини, а підземний архітектурний світ привів студентів у захоплення.

Екскурсія видалася для студентів інформативною та захоплюючою!

 

Міні галерея


Червень
Серпень