Подорож у Мовознавство і Культуру: студенти ННІ економіки та бізнес-освіти відвідали факультет філології

  • Дата публікації: 09.11.2023

Українська мова – це не лише спосіб спілкування, але й ключ до розуміння багатої історії та культурної спадщини України. 07 листопада 2023 р. студенти-першокурсники ННІ економіки та бізнес-освіти відвідали факультет філології та журналістики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, де вони отримали унікальну можливість ознайомитися з багатим лінгвістичним спадком України.

Оксана Денисюк, старший викладач кафедри української літератури, українознавства та методики її навчання, представила давньоукраїнську абетку, яку використовували наші предки, детально розповіла про унікальний світ слова та мовознавства, ознайомила студентів з народним мистецтвом українського народу – вишиванням. В ході екскурсії студенти мали змогу поглибити своє розуміння українського мовознавства та літератури, відкрити для себе цікаві аспекти української культурної спадщини та відчути її вплив на сучасний світ.

Екскурсія студентів інституту на факультеті філології та журналістики була чудовою нагодою для них побачити, наскільки унікальною і багатою є наша рідна мова. Вивчення української мови та культури відкриває перед молодими людьми нові горизонти і допомагає збагатити свій світогляд. Зараз, більше ніж коли-небудь, важливо зберігати та розвивати нашу мову та національну ідентичність. І ця екскурсія надала нашим студентам іншу перспективу та більше ресурсів для досягнення цієї мети.

Міні галерея


Червень
Серпень