ПЛАНЕТАРІЙ – ПОДОРОЖ ВСЕСВІТОМ

  • Дата публікації: 17.11.2023

За ініціативи кафедри економіки та соціально-поведінкових наук навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти та за сприяння кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук факультету фізики, математики та інформатики 17 листопада студенти першого курсу інституту здійснили екскурсію до планетарію Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, щоб в його зоряному залі вирушити у захопливу подорож до зірок. 

Серед вигадливих зоряних візерунків ми навчимося вирізняти найвиразніші сузір’я та дізнаємося пов’язані з ними легенди зазначив доктор педагогічних наук, професор кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Ткаченко І.А. При цьому наголосивши, що планетарій дозволяє показати ряд понять сферичної астрономії, зокрема, математичний горизонт, небесний меридіан, небесний екватор, коло схилень тощо.

 Студенти розглядали чарівний Всесвіт, який зі всією своєю таємничою красою майже знаходився в їхніх руках, реально сприймаючи картину зоряного неба у будь-який момент часу. Цікаво було побачити у прискореному темпі динаміку зміни, внаслідок добового обертання Землі, її руху навколо Сонця, а також рух планет. 

Учасники екскурсії  отримали велике задоволення, позитивні емоції та незабутні враження,  наснагу до  пізнавання нового та незвіданого. Астрономія – це наука, предметом якої є весь неосяжний Всесвіт, а Планетарій – це місце, яке популяризує науку!

 

Міні галерея


Червень
Серпень