ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ «”СОФІЇВКА” В ЄВРОПЕЙСЬКОМУ ШЛЯХУ ІСТОРИЧНИХ ПАРКІВ»

  • Дата публікації: 03.11.2023

02 жовтня 2023 року на запрошення кафедри технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи проведено гостьову лекцію «”Софіївка” у Європейському Шляху Історичних Парків» фахівцем практиком Іриною Дениско, канд. біолог. наук, старшим науковим співробітником Національного дендрологічного парку «Софіївка» Науково-дослідного інституту НАН України, з метою донесення до здобувачів вищої освіти ОПП Туризм, ОПП Готельно-ресторанна справа змісту концепції сталого розвитку туристичної дестинації на прикладі Національного дендропарку «Софіївка» НАНУ.

Лекцію спрямовано на презентацію здобувачам унікальності Національного дендропарку «Софіївка» як туристичного об’єкта міжнародного значення, який увійшов у 2022 р. у Європейський Шлях Історичних Парків, що, у свою чергу, сприятиме розвитку міжнародного туристичного маршруту та збільшенню потоку туристів до Умані у повоєнний період. 

Під час виступу лекторка відзначила, що у сучасної молоді є унікальні можливості розвиватись професійно, адже сучасні виклики сприяють реалізації нових можливостей у сфері туризму і рекреації.

Європейський Шлях Історичних Парків та культурні маршрути дають можливість Уманській територіальній громаді ефективно розвивати туризм, шляхом організації подорожей крізь простір і час, оскільки на нашій території є спадщина різних країн і культур Європи, що сприяє створенню спільної та живої культурної спадщини, а це платформа реалізації молодіжних проєктів у секторі туризму та рекреації. 

Гостьова лекція відповідала сучасним тенденціям у підготовці фахівців з туризму та рекреації й сприяла отриманню здобувачами фахового досвіду і формуванню загальних, спеціальних компетентностей, програмних результатів навчання.

Міні галерея


Червень
Серпень