Адаптація студентів 1 курсу – актуальне питання сьогодення!

  • Дата публікації: 07.11.2023

06 листопада 2023 року в межах кураторської години відбулася зустріч здобувачів вищої освіти 1 курсу бакалаврського освітнього рівня Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти з практичним психологом Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Світланою Бобриньовою.

Психолог наголосила, що вона надає якісну, сучасну психологічну допомогу, що здійснюється на безоплатній основі. Основною метою роботи є забезпечення та підвищення ефективності освітнього процесу, захист психічного здоров’я і соціального благополуччя усіх його учасників.

З досвіду минулих років відомо, що вступаючи до закладу освіти, студенти зустрічаються з рядом проблем, що пов’язані з недостатньою психологічною готовністю до нових умов навчання, з руйнуванням роками вироблених установок, навичок, звичок, ціннісних орієнтацій вихованців середньої школи. Перші кроки вчорашнього школяра вимагають від нього не тільки старання та загальної підготовки, але й значних якісних змін.

Психологічну адаптацію розглядають як однин із провідних способів і необхідну умову соціалізації особистості. Це процес пристосування індивідуальних та особистісних якостей до життя й діяльності людини в змінених умовах існування. А саме, приладжування, пристосування організму до нових умов навколишнього середовища, що забезпечує йому виживання та підтримку нормальної життєдіяльності, зумовленою взаємодією психологічних, соціальних і біологічних факторів. 

На зустрічі з психологом університету було проведено діагностичні тестування здобувачів 1 курсу з метою визначення рівня їх адаптованості до навчання в закладі вищої освіти. Увага приділялася розумінню цінності збереження рівноваги в цей буремний час та спробували на практиці доступну і просту у виконанні техніку для самодопомоги.

Надзвичайно цікавим та захоплюючим для здобувачів виявився тренінг, де кожен мав можливість змоделювати свою поведінку в певній незвичній ситуації. Всі вони мали можливість проявити свою креативність, творчість та фантазію.

 

Міні галерея


Червень
Серпень