Відкрите практичне заняття з дисципліни «Барна справа»

  • Дата публікації: 12.10.2023

12 жовтня 2023 року у готельно-ресторанному комплексі «Фортеця» (м.Умань) відбулось відкрите практичне заняття з дисципліни «Барна справа». Пізнавальним та навчально-практичним заходом вдосконалення професійної майстерності була зустріч здобувачів вищої освіти 3-го та 4-го курсів освітньої програми Готельно-ресторанна справа з виноробом та сомельє Ігорем Максименко, випускником школи сомельє «Майстер-Клас» Академії праці соціальних відносин і туризму.

Ігор Максименко розповів про історію виноробства, батьківщиною якого є Грузія, доніс присутнім цікаву інформацію про культуру споживання вина, звідки беруться первинні та вторинні аромати вина. Сомільє пояснив види пакування, призначення келихів та 5 принципів поєднання страв із вином. Учасники дійства дізналися, що еталоном виноробства є французькі вина. Саме в цій країні існує суворий контроль за дотриманням вимог та стандартів виноробства.

Вагомим моментом для здобувачів вищої освіти стала можливість особисто приготувати складні коктейлі, продегустувати витримані вина та ознайомитись з різними варіантами барних карт. 

Міні галерея


Червень
Серпень