Екскурсія до Уманського художнього музею

  • Дата публікації: 23.10.2023

Естетичне виховання студентської молоді є важливим напрямом в Навчально-науковому інституті економіки та бізнес-освіти, адже через мистецтво можна інакше осмислювати навколишній світ і відкривати з неочікуваної сторони буденні речі. 

19 жовтня 2023 року для студентів-першокурсників доцентами інституту Оксаною Вінницькою та Тетяною Корнієнко було організовано екскурсію до Уманського художнього музею.

На початку жовтня в музеї відбулася презентація виставки живопису та графіки «Мікіндівські пленери», присвячена 105 річниці від дня народження уманського художника – педагога Корнелія Генріховича Мікіндо. 

Старший науковий співробітник Уманського художнього музею Валентина Коробань з натхненням розповіла, що Корній Генріхович започаткував на Уманщині першу студію образотворчого мистецтва при міському Будинку культури. Завдяки його праці студія стала для багатьох дітей Умані першим кроком у світ українського мистецтва. 

Сьогоднішня виставка налічує 170 творів живопису, графіки, скульптури та прикладного мистецтва. Це пейзажі міста, його архітектура, сакральна спадщина, Софіївський парк, ціла галерея яскравих колоритних натюрмортів, а доповнюють цей образотворчий арсенал керамічні вироби трипільської тематики.

Щиро вдячні працівникам Уманського художнього музею за чудову екскурсію та отриману естетичну насолоду від прекрасних шедеврів живопису. 

    

 

 

Міні галерея


Червень
Серпень