ІГРОВІЗАЦІЯ – ІННОВАЦІЙНИЙ ПІДХІД У ПРОФОРІЄНТАЦІЙНІЙ РОБОТІ

  • Дата публікації: 26.09.2023

З метою підвищення ефективності і забезпечення позитивного іміджу та реалізації потенціалу ЗВО на ринку освітніх послуг Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини зосереджує увагу структурних підрозділів на ефективній профорієнтаційній роботі. Відповідно, роль практичної профорієнтації в ННІ економіки та бізнес-освіти набуває особливої актуальності та значущості. Ці послуги все більше мають попит у випускників ЗЗСО. 

26 вересня 2023 року канд. екон. наук, доцент кафедри технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи Леся Слатвінська та доктор філософії, старший викладач кафедри маркетингу, менеджменту та управління бізнесом Олена Гарматюк провели в Уманському ліцеї № 1 Уманської міської ради Черкаської області для ліцеїстів 11 класів профорієнтаційний захід із застосуванням інноваційних методів, а саме застосування інструментів «ігровізації». 

Викладачі застосували інструменти «ігровізації», які були інтегровані у тренінг «Колірний тест Люшера», для діагностично-консультаційної роботи з майбутніми абітурієнтами, що дало можливість отримати ефективний зворотний зв’язок із ліцеїстами та налагодити подальше консультування.

Загалом у своїй роботі викладачі застосували такі підходи до профорієнтації: інформаційний, діагностико-консультаційний, розвивальний, активаційний, які сприяли розкриттю змісту, мети та завдань освітньо-професійних програм, які реалізовуються кафедрами інституту.

Адміністрація ННІ економіки та бізнес-освіти висловлює ширу подяку адміністрації Уманського ліцею № 1 за сприяння в організації профорієнтаційного заходу. 

Міні галерея


Червень
Серпень