Науково-практичний семінар «Проблеми обліково-аналітичного забезпечення територіальних громад»

  • Дата публікації: 01.06.2023

31 травня 2023 року за ініціативи кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки НН інституту економіки та бізнес-освіти відбувся науково-практичний семінар «Проблеми обліково-аналітичного забезпечення територіальних громад».

З вітальним словом до учасників семінару звернулася завідувач кафедри Наталія Гвоздєй. Модератором заходу виступила доцент кафедри Олеся Дем’янишина.

Микола Коваленко, головний бухгалтер централізованої бухгалтерії відділу освіти, культури, молоді та спорту Паланської сільської ради зазначив, що організація бюджетного обліку в територіальних громадах є важливим аспектом фінансового управління на місцевому рівні.

Віра Кащук, головний спеціаліст відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення Теплицької селищної ради Гайсинського району Вінницької області звернула увагу присутніх на те, що обліково-аналітичний процес в управлінні територіальними громадами має певні особливості.

Олена Баценюк, начальник відділу фінансів Семенівської сільської ради Бердичівського району, Житомирської області наголосила на тому, що існує певна концепція облікового забезпечення оптимізації управління територіальними громадами України.

Особлива увага була приділена питанням оптимізації облікових процесів. Олеся Дем’янишина наголосила про необхідність автоматизації цих процесів та впровадження сучасних програмних засобів для забезпечення ефективного управління фінансами у громадах. Доповідач підкреслила важливість цього питання для подальшого розвитку та оптимізації фінансового управління на місцевому рівні в Україні.

До дискусії жваво доєдналися присутні на семінарі здобувачі вищої освіти за освітніми програмами «Фінанси, банківська справа та страхування», «Облік і оподаткування», науково-педагогічні працівники інституту та інші учасники.

Науково-практичний семінар є чудовою можливістю для фахівців з фінансів та обліку поділитись своїми думками, ідеями та інноваційними підходами до розв’язання проблем, з якими стикаються територіальні громади в умовах сьогодення. Взаємодія між представниками різних громад та регіонів дозволяє виявити загальні та унікальні проблеми, обмінятися досвідом та найкращими практиками.

Міні галерея


Червень
Серпень