Гостьова лекція «Зелена економіка – глобальна модель сталого економічного  розвитку ХХІ століття»

  • Дата публікації: 26.05.2023

25 травня 2023 року кафедрою економіки та соціально-поведінкових наук навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, спільно з факультетом економіки та управління Одеського державного аграрного університету, в рамках зустрічі з практиками, відбулося обговорення актуальних аспектів розвитку зеленої економіки в світі.

Захід розпочала в. о. декана ФЕУ, доцент Тетяна Мацієвич, яка привітала всіх учасників, наголосивши на важливості даної теми для обговорення.

Професор Олександр Кірдан у виступі зосередив увагу присутніх на альтернативності зеленої економіки, як глобальної моделі сталого економічного розвитку у ХХІ столітті. Наголосив, що зелена економіка орієнтована на економічне зростання, при умові збереження природних екосистем і підвищення ресурсної стійкості світової економіки.

Точку зору попередніх доповідачів підтримав доцент Віталій Стойка, при цьому акцентувавши увагу на проблемах подальшого розвитку зеленої економіки через війну в Україні. Він зазначив, що відбуваються суттєві збої в дії ринкових механізмів, які, впливають на формування фінансових потоків (зростання витрат на оборону, на відновлення логістики, пошук напрямів вирішення питань гуманітарної, продовольчої кризи тощо), і тому у багатьох країнах світу можуть поставити на паузу подальші процеси пов’язані з розвитком зеленої економіки.

У процесі дискусії виникало багато цікавих питань, які знайшли бурхливе обговорення, і як наслідок всі учасники висловили бажання проводити подібні заходи і в майбутньому.

Міні галерея


Березень
Травень