Гостьова лекція представника міжнародної академічної спільноти

  • Дата публікації: 03.04.2023

30 березня 2023 року викладачі та здобувачі вищої освіти Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти відвідали гостьову онлайн-лекцію Алли Марченко, Ph.D з соціології, на тему «Соціологічний погляд на культурні особливості освітніх систем (на прикладах України, Польщі, Ізраїля)».

Лектор – Алла Марченко, соціологиня, дослідниця на постдокторській програмі Єрусалимського університету. Випускниця Київського національного університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Соціологія». Працювала дослідницею в Українському інституті науково-технічної інформації (УкрІНТЕІ) та громадській організації «Фонд муніципального розвитку». З 2009 по 2017 рік викладала на кафедрі методології та методів соціологічних досліджень Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Алла є випускницею дослідницької програми Карнегі (2015-2016) та публікаційної програми Карнегі (2016-2017) у Нью-Йоркському університеті (США). З 2017 р. до 2022 р. була докторанткою Інституту філософії та соціології Польської Академії наук (Варшава).

Під час зустрічі Алла Марченко, представила свої рефлексії щодо освітнього процесу в трьох країнах – в Україні, Польщі та Ізраїлі, акцентувала увагу на особливостях організації освіти в цих країнах з огляду на спільність соціальних викликів, зокрема пов’язаних з війною. Така лекція, безумовно, посприяє вивченню освіти, культури України у глобальному вимірі, результативному аналізу закономірностей, наслідків та значення історико-культурних явищ і процесів в Україні у європейському та світовому контексті.

 

Міні галерея


Червень
Серпень