Психологічне здоров’я – запорука успішного навчання

  • Дата публікації: 20.03.2023

17 березня 2023 року в межах кураторської години відбулася зустріч здобувачів вищої освіти 1 курсу ОС “Бакалавр” Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти з практичним психологом Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Світланою Бобриньовою.

Психолог наголосила, що вона надає якісну, сучасну психологічну допомогу, що здійснюються на безоплатній основі. Основною метою роботи є забезпечення та підвищення ефективності освітнього процесу, захист психічного здоров’я і соціального благополуччя усіх його учасників.

Нині ми живемо у високому перманентному стресі – він то більший, то менший, залежно від подій. Маємо через це приділяти особливу увагу своєму психічному стану, відпочинку та поповненню ресурсів. Повинні бути хороші сон, харчування, треба пити багато рідини, чергувати напруження й розслаблення (попрацювали – відпочиваємо, а не “працюємо, поки не впадемо”). Це зараз важливіше, ніж у звичайному мирному житті. Чим складніші обставини, тим більше уваги мусимо приділяти відпочинку та напрацюванню ресурсу.

На зустрічі було проведено діагностичні тестування здобувачів1 курсу з метою визначення рівня стресу, тривожності та загальної діагностики психологічного стану здобувачів освіти. Увага приділялася розумінню цінності збереження рівноваги в цей буремний час та спробували на практиці доступну і просту у виконанні техніку для самодопомоги.

Надзвичайно цікавим та захоплюючим для здобувачів виявився тренінг, де кожен мав можливість змоделювати свою поведінку в певній незвичній ситуації. Всі вони мали можливість проявити свою креативність, творчість та фантазію.

Міні галерея


Червень
Серпень