План Маршалла для України: соціально-економічні аспекти

  • Дата публікації: 03.03.2023

2 березня 2023 р. для науково-педагогічних працівників і здобувачів вищої освіти Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти й факультету соціальної та педагогічної освіти відбулася гостьова лекція Тараса Суса, доцента кафедри фінансів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, кандидата економічних наук, доцента, на тему:  «План Маршалла для України: соціально-економічні аспекти».

Під час зустрічі, яка проходила в дистанційному форматі, лектор зробив спробу визначити основні завдання, спрямовані на відбудову України в умовах російсько-української війни та соціально-економічний розвиток країни в довгостроковій перспективі. Значну увагу приділено напрямам застосування в українських реаліях досвіду реалізації «Плану Маршалла» (1948–1952 рр.), що забезпечив відновлення економіки та розвиток демократичних структур Європи, і який часто наводять як взірець, коли мова заходить про повоєнну відбудову. 

Звертаючись до здобувачів вищої освіти, Тарас Йосипович наголосив на важливості економічного волонтерства та запропонував долучатися до цієї важливої справи.

Лекція, яку проведено в межах договору про співпрацю Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини з Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника, викликала жвавий інтерес і спонукала кожного до активної діяльності на користь держави задля спільного успіху та добробуту.

.

Міні галерея


Червень
Серпень