Круглий стіл «Новації в оподаткуванні фізичних осіб»

  • Дата публікації: 06.03.2023

2 березня 2023 року на кафедрі фінансів, обліку та економічної безпеки відбувся онлайн круглий стіл «Новації в оподаткуванні фізичних осіб». До участі були запрошені працівники Уманської державної податкової інспекції Головного управління Державної податкової служби України у Черкаській області на чолі з начальником Катериною Мовчан. 

Головна мета інтерактивного заходу полягала у набутті практичних компетентностей здобувачами вищої освіти спеціальностей 071 Облік і оподаткування та 072 Фінанси, банківська справа та страхування при вивченні освітніх компонентів професійної підготовки «Податкова система», «Податковий облік і звітність», «Оподаткування суб’єктів господарювання». 

Катерина Феодосіївна розповіла присутнім про основні зміни законодавства й новації в оподаткуванні фізичних осіб, акцентувавши на напрямах діяльності та здобутках Уманської державної податкової інспекції в умовах воєнного стану. Для учасників круглого столу було представлено офіційні сторінки в соціальних мережах Державної податкової служби України та Головного управління ДПС у Черкаській області, якими здобувачі освіти можуть користуватися під час навчання та підготовки кваліфікаційних робіт.

Під час роботи круглого столу жваву дискусію і обговорення викликали такі питання, як: порядок отримання податкової знижки з податку на доходи фізичних осіб і часткового відшкодування вартості освітніх послуг за минулий рік; особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування; надання електронних довірчих послуг для фізичних осіб; особливості оподаткування фізичних осіб – благодійників; умови перебування фізичних осіб – підприємців на спрощеній системі оподаткування.  Всі учасники заходу отримали методичні матеріали для опанування прикладних аспектів оподаткування фізичних осіб. 

За результатами круглого столу науково-педагогічні працівники, здобувачі вищої освіти і представники Уманської ДПІ домовились про організацію нових заходів у різноманітних форматах згідно Меморандуму про співпрацю між Державною податковою службою України та Уманським державним педагогічним університетом імені Павла Тичини.

Міні галерея


Червень
Серпень