ВРЕГУЛЮВАННЯ КОНФЛІКТНИХ СИТУАЦІЙ У ЗВО

  • Дата публікації: 16.02.2023

15 лютого 2023 року для викладачів та студентів  Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти УДПУ імені Павла Тичини відбувся науково-практичний семінар «Врегулювання конфліктних ситуацій у ЗВО»

 Захід розпочав директор ННІ економіки та бізнес-освіти Максим Слатвінський, який зауважив що однією з умов, що визначають ефективність навчально-наукової діяльності студентів в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини, є сприятливий клімат, дружні стосунки з одногрупниками, викладачами. Разом з тим студентське середовище не позбавлене конфліктних ситуацій, оскільки тут виникає безліч різноманітних проблем. Вони можуть відбуватися безпосередньо в навчальному закладі або ж за його межами. 

Юрист університету Анастасія Баранчук наголосила, щоб запобігти конфліктним ситуаціям, варто в першу чергу починати з себе, з виховання своєї особистості, а також проведенні цілеспрямованої профілактичної роботи. Разом з тим доповідач відзначила, що у своїй діяльності Університет дотримується законодавства України у таких сферах, як виявлення, протидії та запобігання корупції, забезпечення гендерної рівності, протидії всім видам дискримінації, протидії сексуальним домаганням. А також в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини розроблені відповідні Положення та створена діюча комісія, щодо вирішення конфліктних ситуацій основне завдання яких запобігти конфліктам, знаходити “золоту” оптимальну середину. Тому завжди існує потреба у пошуку компроміс та необхідність бути лояльнішими один до одного.

 

Міні галерея


Червень
Серпень