День пам’яті Героїв Небесної Сотні

  • Дата публікації: 20.02.2023

День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначається щороку 20 лютого згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року. Саме в цей день дев’ять років тому під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнув свого апогею. 

20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану. 

21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Того дня на Майдані відбулося прощання із загиблими, яких у жалобних промовах назвали «Небесною Сотнею».

Сумний список жертв за незалежність та волю України поповнюється до сьогоднішнього дня вже у війні проти загарбника, що прийшов нищити волелюбний український народ.

Студенти та викладачі Навчально-науковий інститут економіки та бізнес-освіти долучилися до заходів вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, адже нашим святим обов’язком є пам’ятати та вшановувати Героїв Небесної Сотні та всіх, хто в різні історичні епохи стали на захист своєї рідної землі.

 

Міні галерея


Червень
Серпень