День Збройних Сил України

  • Дата публікації: 06.12.2022

6 грудня День Збройних Сил України.  За ініціативи кафедри економіки та соціально-поведінкових наук НН Інституту економіки та бізнес-освіти відбувся виховний захід під гаслом – «Свято мужності, героїзму і відваги».

Захід розпочав завідувач кафедри Олександр Кірдан, наголосивши що Збройні Сили України складаються з трьох видів: Сухопутні війська (Війська наземної оборони), Військово-Повітряні Сили і Сили Протиповітряної оборони (Війська повітряної оборони), Військово-Морські Сили. Взагалі якщо ж говорити про людей зі зброєю, то до ЗСУ доєдналися наймолодший рід сучасних збройних сил — це Сили територіальної оборони. За перший тиждень повномасштабної війни лави ТрО поповнили понад 100 тисяч добровольців. І вони здивували всіх, явивши світові небачену раніше мужність в бою та  воєнну майстерність. Вони прийняли бій у Київській, Чернігівській та Сумській областях, а згодом брали участь й у їхньому звільненні. Студент 42 групи учасник АТО Дмитро Малахатько підкреслив, що в бойових діях крім чоловіків наразі беруть участь майже 5 тисяч жінок. Понад 350 відзначені державними нагородами.

Підсумовуючи захід доцент кафедри економіки та соціально-поведінкових наук Віталій Стойка зазначив, що сучасні воїни продовжують традиції козаків війська Запорозького. Збройні сили – це один з основних елементів стабільного і впевненого розвитку Української держави, справжня гарантія державного суверенітету. Тому у цей день ми вітаємо всіх, хто причетний до високого і почесного звання військовослужбовця, хто обрав для себе нелегку, але достойну професію – захищати Україну, її суверенітет і незалежність.

 

Зі святом вас, дорогі наші захисники і захисниці! Ви – найкращі!

Перемоги вам!

Міні галерея


Червень
Серпень