Знайомство з історією міста Умань:  таємничими підземеллями Василіанського монастиря

  • Дата публікації: 18.11.2022

17 листопада, на День студента, для першокурсників кураторами груп спільно із заступником директора з виховної роботи організовано екскурсію до Василіанського монастиря ДІАЗ «Стара Умань». 

Під час екскурсії підземеллями студенти дізнались про розквіт і занепад Василіанського монастиря. Монастир побудований графом Францишеком Потоцьким в 1765 році та  відноситься до найстаріших будівель Умані. У володінні монастиря знаходилися два села, школи і келії для проживання служителів, а також міська площа, де стояла церква. Занепад монастиря розпочався в часи, коли Умань ввійшла до складу Російської імперії. За три роки російська влада ліквідувала Василіанський монастир. Спочатку в будівлі розмістили госпіталь, потім військові казарми. 

Надзвичайно цікавою і пізнавальною була розповідь директора ДІАЗ «Стара Умань» Давидюка Владислава Мироновича, яка допомогла студентам перенестись у часи існування монастиря, відчути ту атмосферу, у якій проживали монахи. Студенти наочно змогли побачити як у стінах монастиря монахи молились, спали, їли, навчались та переписували книги. 

Така екскурсія стала цікавим початком знайомства студентів-першокурсників з історією міста Умань!

Міні галерея


Березень
Травень