Вистояли на Майдані – переможемо у війні!

  • Дата публікації: 21.11.2022

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, що є ключовим в історії України, оскільки уособлює цивілізаційний вибір українців на користь європейських цінностей і шляху свободи, що поетапно втілювався у Революції на граніті 1990 р., Помаранчевій революції 2004 р. та Революції Гідності 2013 р.

Цьогоріч День Гідності та Свободи відзначається на тлі повномасштабного вторгнення росії, що розпочалося 24 лютого 2022 року. Україна знову бореться за свою свободу та незалежність, захищаючись від агресора.

В Навчально-науковому інституті економіки та бізнес-освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини кураторами академічних груп проведено комплекс заходів до відзначення Дня Гідності та Свободи.

Студенти 1 курсу ННІ економіки та бізнес-освіти разом із заступником директора з виховної роботи Наталією Барвінок та кураторами академічних груп Оксаною Вінницькою і Тетяною Корнієнко вшанували пам’ять героїв, що загинули на Майдані, на Сході України, а також всіх захисників, які віддали свої життя за свободу, цілісність і незалежність України. Учасники заходу поклали квіти до Пам’ятника загиблим в російсько-українській війні уманчанам та відвідали волонтерський штаб «До перемоги», де долучилися до плетіння маскувальної сітки для потреб українського війська, адже кожен прагне допомогти армії та зробити свій внесок у нашу Перемогу.

Кафедра економіки та соціально-поведінкових наук організувала у форматі відеоконференції зустріч зі студентами АТО/ООС на тему «Україна – країна нескорених». На ній були присутні студенти – учасники бойових дій спеціальності 051 Економіка та викладачі кафедри. Зустріч  пройшла конструктивно, в форматі відкритого діалогу. У довірчій і теплій атмосфері викладачі отримували відповіді на свої запитання від представників різних підрозділів ЗСУ, вшанували героїв Небесної Сотні та учасників АТО/ООС, які віддали свої життя за те, щоб змінити хід історії нашої держави й дати українській нації шанс на гідне майбутнє.

Куратори академічних груп Ірина Кирилюк та Оксана Литвин провели виховну годину для студентів зі спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа та 242 Туризм на тему «Україна – територія гідності та свободи».

Уже восьмий рік минає відтоді, як ми перегорнули нову сторінку історії України. Ми стали міцнішими, ми зросли в боротьбі за наше гідне майбутнє. Герої війни та Майданів спонукають нас твердо й упевнено йти в майбутнє. Гідність і свобода, за яку вони поклали життя, ми несемо як стяг, високо над головами, задля пам’яті та прийдешніх поколінь.

Вічна пам’ять і слава Героям!

Слава Україні! Героям слава!

Міні галерея


Квітень
Червень