Лекція «Український Сократ», присвячена вшануванню пам’яті Григорія Сковороди

  • Дата публікації: 16.11.2022

14 листопада 2022 р. для студентів першого курсу Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти проведено бінарну лекцію «Український Сократ», присвячену вшануванню пам’яті визначного філософа, мислителя, просвітителя, поета, феномена української культури і духовності – Григорія Сковороди.

Лекцію проведено в рамках підтримки ініціативи Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. щодо проведення заходів з підготовки та відзначення 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди.

Лектори, Людмила Чвертко, доцент кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки, та Ольга Гончарова, викладач-стажист кафедри історії України, розпочавши зустріч з питання «А чи багато відомо сучасній молоді про особистість чоловіка, портрет якого є на 500-гривневій купюрі?», взаємодоповнюючи один одного, акцентували увагу першокурсників на творчій та культурно-громадській діяльності Григорія Сковороди; використовуючи медійні презентації, «переміщали» студентів до місць, де розміщені музеї та інші історичні пам’ятки про видатного українця.

Захід, що проходив у двох форматах: наживо та онлайн, не залишив нікого байдужим. В умовах сьогодення, під час відкритого збройного нападу на нашу країну, Григорій Сковорода, як код української духовності й могутнє джерело національної самосвідомості, надихає і підтримує нас.

 

 

Міні галерея


Березень
Травень