Всесвітній день продовольства

  • Дата публікації: 15.10.2022

16 жовтня 1945 року було засновано Конференцію Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН ( скорочено  ФАО). 

У 1979 році Конференція ФАО встановила 16 жовтня Всесвітнім днем продовольства.

Цей день відзначається щороку з метою підвищення рівня поінформованості населення щодо світової продовольчої проблеми та укріплення солідарності у боротьбі з голодом, недоїданням і злиднями.

Встановлено, що голод і недоїдання підривають генофонд цілих континентів. Діти в країнах «третього світу» народжуються і виростають кволими, відстають в розумовому розвитку. 

Сьогодні росія руйнує нафтобази, позбавлює доступу до водопостачання та електрики, спалює пшеничні поля та здійснює їх мінування. Війна росії проти України спричинила катастрофічні зміни на вітчизняному та світовому продовольчих ринках.

За твердженням експертів Україна годує близько 400 млн. людей у світі.

Українську продукцію активно та стабільно споживають північ Африки, Єгипет, Марокко, Туніс, Близький Схід, Ізраїль, Південно-Східна Азія, Китай та Латинська Америка.

У Всесвітній день продовольства всім слід поміркувати над тим, що зроблено, і що ще належить зробити для вирішення глобального завдання – позбавлення людства від голоду.

Відзначення цього дня несе просвітницький характер та спонукає до здійснення волонтерських акцій по відношенню до тих, хто постраждав від стихійних лих, бойових дій, та перебуває у зоні ризику через нестачу продовольства.

Навчально-науковий інститут економіки та бізнес освіти готує майбутніх фахівців бізнесу, завданням яких є впровадження перспективних заходів управління підприємствами, налагодження логістики, ефективне використання матеріальних засобів праці та впровадження нових послуг. Збільшення прибутку підприємства підсилює економіку країни та забезпечує добробут не лише українців, а й інших мешканців планети. Прямуємо разом до перемоги!

Лютий
Квітень