ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ВИШИВАНКИ В НАВЧАЛЬНО-НАУКОВОМУ ІНСТИТУТІ ЕКОНОМІКИ ТА БІЗНЕС-ОСВІТИ

  • Дата публікації: 20.05.2022

День української вишиванки – свято, яке українці зустрічають щороку. Ця подія – урочистий день для кожної людини у нашій країні. У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію.

Вишиванка – це наша національна гордість. Яскравий приклад і підтвердження цьому є те, що з сивої давнини вишита сорочка являється символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

19 травня до Дня вишиванки у ННІ економіки та бізнес-освіти на кафедрі фінансів, обліку та економічної безпеки  проведено захід «Україна вишивана». В ньому взяли участь як студенти, так й науково-педагогічні працівники кафедри. Наталія Осадчук розповіла про історію вишиванки, українські традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, візерунки вишиванок регіонів України. Всі присутні отримали позитивні емоції та піднесений настрій.

День вишиванки  – поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане сприяти єдності і культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу. Проведення такого свята продемонструвало, що студенти і науково-педагогічні працівники відчули себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

Міні галерея


Березень
Травень