Участь студентів Навчально-наукового інституту у програмі «Державотворець»

  • Дата публікації: 04.11.2021

 

28 жовтня для учасників програми особистісного та професійного розвитку молоді «Державотворець» відбувся тренінг “Від мрії до реальності”, який провела Ольга Чирва, професор, доктор економічних наук кафедри маркетингу , менеджменту та управління бізнесом.

Впродовж днів проведення форму студенти ознайомились із роботою влади, бізнесу та громадських формувань, познайомились із учасниками програми «Державотворець» минулих років, з авторами різних проєктів міста Умані та багатьма цікавими та прогресивними людьми нашого міста. Також мали можливість проявити себе як автори проєктів, заглибитись у проблеми сучасного суспільства, задуматись про шляхи вирішення таких проблем та запропонувати свої методи вирішення.

«Державотворець – це така унікальна можливість для нас де ми могли зрозуміти механізми роботи влади, дізнатись про особливості роботи бізнесу, прокачати свої особисті та професійні навички, долучитись до команди людей зі спільними цінностями, поспілкуватися з професіоналами своєї справи, спробувати власні сили. Було дуже цікаво і незабутньо, адже студенти боролися за втілення  омріяних проєктів. Ми отримали незабутні враження від нестандартних ігор, цікавої активності, спілкування один з одним і наповнилися новими сенсами і силами для подальшого навчання та роботи.», – зазначила Наталія Барвінок, викладач кафедри технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи.

Тож які враження залишились у наших учасників прогами:

Маріета Месробян, студентка І курсу спеціальності 242 Туризм:

«У житті кожної людини настають моменти чи події, які кардинально змінюють світогляд. Я впевнена, що проєкт «Державотворець» і став для мене саме таким поштовхом до змін, до втілення планів та мрій у життя. Проєкт «Державотворець» став унікальною можливістю насолодитися спілкуванням із спікерами з різних сфер державотворення – влади, бізнесу, громадського сектору, засобів масової інформації та інших.

Для мене однією з найважливіших особливостей стало те, що можна було не просто послухати лекції, а задати питання, які цікавили чи розвинути дискусію із майстром своєї справи та побачити зсередини, як працює певна державна структура, організація чи бізнес-установа. Ще однією важливою особливістю стало те, що можна було ближче познайомитись та поспілкуватись із молоддю-однодумцями. І я впевнено можу сказати, що «Державотворець» – це не звичайний проект, а нереальний заряд мотивації, прагнення реалізовувати нові проєкти, втілювати в реальність всі найсміливіші ідеї. І я вірю, що в мене це вийде.»

Царук Владислав, студент ІІ курсу спеціальності 075 Маркетинг:

«Програма «Державотворець» – це програма для молоді, яка має активну громадянську позицію, бажає удосконалювати себе та свою країну. Саме з такии учасниками, моїми однодумцями, в мене і випала можливість познайомитись та поспілкуватись під час участі в цій програмі. Нас всіх цікавило як функціонують органи влади, засоби масової інформації, бізнес та громадський сектор, на що ми і отримали відповіді. Крім того мали можливість більше впевнитись у своїх силах, запропонувати свої шляхи вирішення соціальних проблем сучасного суспільства, і просто активно, гарно, весело та з користю провести дні участі в програмі «Державотворець».

Я вірю в те, що всім учасникав вдасться втілити у життя їх задуми та плани щодо створення успішного та щасливого суспільства нашої країни.»

Марина Нагірняк, студентка ІІІ курсу спеціальності 073 Менеджмент:

 

«Програма «Державотворець» – гарна нагода для молоді, яка вважає, що може зробити щось корисне для своєї країни. Було дуже цікаво та корисно  брати участь у ній, навчатись цікавого, нового та корисного у спікерів. Програма допомогла мені особисто знайти багато друзів-однодумців, поспілкуватись з ними, запропонувати щось нове для створення успішної держави, поділитись своїми планами тамріями в цьому напрямку.

Я вдячний організаторам цієї програми, адже вона відкриває перед студентством нові можливості та простір для розвитку.»

 

Міні галерея


Березень
Травень