Публікація статей у хижацьких виданнях: наслідки для дослідників та університетів

  • Дата публікації: 30.11.2021

30 листопада 2021 року в рамках проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» (Academic Integrity and Quality Initiative – Academic IQ) відбувся вебінар «Публікація статей у хижацьких виданнях: наслідки для дослідників та університетів».

У роботі вебінару, разом з понад 200 колегами, взяли участь доценти Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти Тетяна Корнієнко, Людмила Чвертко, Наталія Білошкурська, Микола Білошкурський та Оксана Вінницька.

Спікерка Діна Вьорткіна, директорка Офісу інформації та навчальних технологій Коледжу освіти Університету штату Флорида (США), ознайомила учасників з ознаками хижацьких періодичних видань, порадила, як їх ідентифікувати та окремо розповіла про негативні наслідки для професійного іміджу дослідників у разі публікації наукової статті.

Учасники вебінару, крім набуття нових навичок і знань, також отримали від організаторів доступ до онлайн-ресурсів, які дозволяють детально аналізувати хижацькі видання та запобігають порушенню академічної доброчесності.

Міні галерея


Березень
Травень