Про науково-практичний онлайн-семінар у рамках співпраці кафедри маркетингу, менеджменту та управління бізнесом зі стейкхолдерами освітніх програм

  • Дата публікації: 18.11.2021

15 листопада 2021 року кафедра маркетингу, менеджменту та управління бізнесом провела (дистанційний формат) науково-практичний семінар на тему «Управління економічним та соціальним розвитком регіонів в умовах децентралізації» для студентів освітніх програм Маркетинг, Менеджмент, Підприємництво, торгівля та біржова діяльність.

Відкрила роботу семінару завідувач кафедри маркетингу, менеджменту та управління бізнесом, кандидат економічних наук, доцент Подзігун Світлана, звернувшись до учасників з вітальним словом та побажанням плідної роботи.

З доповіддю: «Особливості управління сталим розвитком на районному рівні» виступила Солом’яна Тетяна  – начальник відділу економічного розвитку, інфраструктури та житлово-комунального господарства Уманської районної державної адміністрації. Спікер ознайомила учасників семінару із етапами становлення, здобутками та перспективами розвитку новоствореного Уманського району та звернула увагу на розбудову виробничої та соціальної інфраструктури в рамках Великого будівництва, ініційованого Президентом України.

Стан справ з фінансуванням об’єднаних територіальних громад Уманського району, у порівнянні з аналогічними показниками розвитку інших громад Черкащини та України висвітлив у своїй доповіді:  «Фінансова децентралізація як чинник регіонального розвитку» Коваленко Микола  – начальник   фінансового управління Уманської районної державної адміністрації. В презентації до доповіді було наведено показники доходів та видатків бюджетів територіальних громад та рівня їх дотаційності.

Начальник  управління праці та соціального захисту населення Уманської районної державної адміністрації Ярошевич Олег  у своїй доповіді:  «Управління діяльністю соціальних служб в об’єднаних територіальних громадах» ознайомив учасників семінару із мережею соціальних служб Уманського району на напрямами їх роботи. Особлива увага доповідачем була приділена питанням соціального забезпечення малозабезпечених верств населення, інвалідів та пенсіонерів.

Анонсована тема семінару викликали значний інтерес серед здобувачів вищої освіти та викладачів, про що свідчить велика кількість зареєстрованих учасників семінару та жваве обговорення запропонованих питань.

На завершення роботи семінару завідувач кафедри Подзігун С. М. подякувала виступаючим за змістовні доповіді, учасникам семінару за активну участь та побажала творчих успіхів і нових досягнень.

 

 

Міні галерея


Березень
Травень