МУЗЕЙ ГРИВНІ ПРОСТО НЕБА

  • Дата публікації: 27.09.2021

Національним банком України організовано інтерактивну виставку «Музей гривні просто неба». Вона відбувається в межах відзначення 30-річчя Незалежності України та присвячена 25-ій річниці проведення грошової реформи, що ознаменувала введення в обіг національної грошової одиниці – гривні. 

У межах проведення екскурсії фахового спрямування викладачі кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки і студенти ННІ економіки та бізнес-освіти спеціальностей «Фінанси, банківська справа та страхування», «Облік і оподаткування» відвідали  музей грошей. Дізналися про історію гривні, що сягає часів Київської Русі (тисячоліття тому гривною називали не лише стародавню нашийну прикрасу, а й вагову, лічильну та монетну одиницю, що була поширена на теренах нашої сучасної держави), про дизайн банкнот і монет, захист гривні та готівкову й безготівкову гривню, побачили як зсередини виглядає банкомат та інкасаторська машина.

Гід музею грошей НБУ провів цікаву екскурсію-квест, де студенти побачили багато нового і цікавого, відповідали на питання та отримали призи.

Міні галерея


Березень
Травень