Екскурсія Свято-Михайлівським Золотоверхим Собором

  • Дата публікації: 30.09.2021

На київських пагорбах височіє Михайлівський Золотоверхий Собор. Велична пам’ятка архітектури ХІІІ століття, яка була знищена у 1936 році та відбудована у 1998 році. Згадана обитель належить до числа найбільш давніх київських святинь. Спершу ця споруда мала один центральний купол та увінчану окремою банькою прибудову-хрестильню. Особливістю Михайлівського собору була позолочена покрівля його бані. Через це храм, а згодом і весь монастир, стали називати Михайлівським Золотоверхим. У інтер’єрі собору давні майстри виконали чудові мозаїки і фрески, що знаменували важливий етап розвитку давньоруського мистецтва.

Сьогодні Михайлівський Золотоверхий собор, головний храм чоловічого монастиря, є духовним центром Києва й України.

Викладачі та студенти кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки ННІ економіки та бізнес-освіти відвідали Михайлівський Золотоверхий Собор.

Вражаючою та неповторною виявилась екскурсія по кафедральному соборі. Кожен намагався взяти для себе максимальну користь. Студенти та викладачі ставили питання для отця собору, розглядали храм та намагались до всього доторкнутись, щоб відчути всю незвіданність й таємничість давнини.

Екскурсія носила пізнавальне та розвиваюче  духовне значення, сприяла поглибленню знань студентів з історії рідної держави, по сприяла здруженню студентського колективу.

Міні галерея


Червень
Серпень