ДНІ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ СПАДЩИНИ В УМАНІ

  • Дата публікації: 16.09.2021

15 вересня 2021 року здобувачі вищої освіти ОПП «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа» разом із науково-педагогічними працівниками кафедри технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи в рамках проведення Днів європейської спадщини відвідали Національний дендрологічний парк «Софіївка» НАН України, який став вершиною світового садово-паркового мистецтва кінця ХVIII – початку XIX століть.

Оглядова екскурсія на тему: «Екскурс в райський куточок» з неперевершеним екскурсоводом Ольгою Задорожньою дала можливість полинути в минуле тисячоліття, яке стало взірцем інтеграції як різних наукових знань так і мистецтва. Здобувачі освіти змогли долучитись до споглядання, вивчення світового шедевру садово-паркового мистецтва, який увійшов до списку 70 000 заходів, що пройдуть у 50 країнах і розраховані на 30 мільйонів відвідувачів за період проведення Днів європейської спадщини у 2021 році.

Слухачі дізналися, що особливого розмаху садово-паркове мистецтво набуло в XVII-XVIII століттях в Англії, Франції, Італії, Польщі та інших європейських країнах. Саме в епоху Відродження, було створено безліч регулярних та пейзажних парків.

Колектив кафедри технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи разом із студентами висловлюють щиру вдячність організаторам European Heritage Days in Uman: відділу економічного розвитку та інвестицій Уманської міської ради, а також головному спеціалісту Людмилі Гекалюк, адміністрації Національного дендрологічного парку «Софіївка» НАН України, екскурсоводу Ользі Задорожній за неперевершену екскурсію!

Міні галерея


Березень
Травень