ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В ЕКОНОМІЦІ

  • Дата публікації: 18.05.2021

11 травня 2021 року активом кафедри економіки та соціально-поведінкових наук ННІ економіки та бізнес-освіти спільно з кафедрою інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій факультету фізики, математики та інформатики було організовано роботу науково-практичного семінару «Особливості використання сучасних інформаційних технологій в економіці». У роботі семінару прийняли участь студенти та викладачі університету.

Захід розпочав зі вступного слова модератор зустрічі, доцент кафедри економіки та соціального-поведінкових наук Віталій Стойка, який відзначив, що сучасні  інформаційні  системи  і  технології (CRM, EPM-системи та інші)  досить прогресивно увійшли у повсякденне життя більшості суб’єктів господарювання та споживачів, інтегрувалися у всі сфери суспільства та галузі економіки країни.

Сергій Троян, старший викладач кафедри  інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій, у своїй доповіді зазначив, що впровадження інформаційних технологій (зокрема використання соціальних мереж та автоматизація бізнес-процесів) у сучасну сферу торгівлі дало можливість зробити прорив і максимізувати продажі до неймовірних раніше масштабів у короткий проміжок часу.

Олександр Кірдан, завідувач кафедри економіки та соціально-поведінкових наук, звернув увагу на те, що нові  інформаційні  технології  та  інформаційно-аналітичні системи,  безпосередньо  підвищать продуктивність роботи, насамперед, у сфері розумової праці і керування, а основний ефект  буде  досягнутий  в  економічному  розвитку  за  рахунок  прийняття більш якісних управлінських рішень. У сучасних умовах ІТ-сфера має розглядатись як системний, потужний чинник як економічної і суспільно-політичної модернізації, так і глобального економічного розвитку світу, створення конкурентоспроможної економіки, забезпечення оптимальних умов людського розвитку, запровадження ефективних демократичних процедур.

Підводячи підсумки роботи семінару, учасники прийшли до спільної згоди у тому, що сучасні інформаційні системи і технології дають можливість підвищити ефективність освітнього процесу, контролювати виробничі процеси дистанційно, створювати і фільтрувати клієнтські бази, спростити взаємодію бізнесу і споживача тощо.

Учасники заходу залишилися задоволені та висловили побажання і надалі проводити подібні заходи.

Міні галерея


Березень
Травень