«Тридцять п’ята палає весна»

  • Дата публікації: 28.04.2021

26 квітня чергова річниця Чорнобильської катастрофи ‑ 35 років… Це день, який назавжди змінив історію Чорнобильської АЕС. День, який сколихнув увесь світ та змінив ставлення до використання мирного атома. День, який змінив долі сотень тисяч людей.

З нагоди 35-ти річчя від дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції в Навчально-науковому інституті економіки та бізнес-освіти були проведені: виховна година присвяченої аварії на Чорнобильській АЕС «Чорнобильський дзвін» та круглий стіл «Тридцять п’ята палає весна», які організували заступник директора з виховної роботи Олена Гарник та доцент кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки Олеся Дем’янишина.

Студенти мали змогу ознайомитись з подіями чорнобильської катастрофи та її наслідками – страшної трагедії українського народу. Представлений для перегляду відеофільм присвячений Чорнобильській катастрофі, в якому відтворено хід подій в рокову ніч з 25 на 26 квітня 1986 року розкрив інтерес до минулих подій нашої Батьківщини, дав можливість пережити, усвідомити важливість виховання почуття відповідальності за свої вчинки.

Пам’ять про одну з найбільших трагедій ХХ століття, про мужність і патріотизм ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції, котрі ризикували своїм життям і здоров’ям заради майбутнього України і світу, назавжди житиме у наших серцях!

Гіркі чорнобильські дзвони не змовкають вже 35 років. Ніхто не змирився з цією датою, ніхто не звикся з нею – ні в Україні, ані в цілому світі. Тривожні дзвони чорнобильської біди застерігають, нагадують.

«Не питайся, по кому б’є дзвін…», Чорнобильський дзвін б’є по тих, кого катастрофа знищила відразу, і по тих, кого знищила згодом, і по тих, кого поволі нищить досі.

Міні галерея


Березень
Травень