Тренінг з експортного контролю та РХБЯ викликів

  • Дата публікації: 14.04.2021

13 квітня 2021 р. викладачі Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини взяли участь у Тренінгу з експортного контролю та РХБЯ викликів, організованого спільно Українським науково-технологічним центром (УНТЦ) та Європейською комісією для поширення знань серед інших ЗВО України за сприяння Вікторії Гури (керівника проекту «Магістерська програма Економічна безпека підприємництва»). Зустріч пройшла в форматі онлайн, на якій було представлено учасників та слухачів не тільки з України, а й з закордону.

Під час тренінгу обговорили: РХБЯ: технології подвійного використання та ризики передачі; управління технологіями подвійного використання: від міжнародного до індивідуального рівня (лектор – Жан Паскаль Зандерс); загальні концепції контролю за торгівлею (лектор – Квентін Мішель).

Учасники тренінгу вважають, що подібні обговорення дозволяють якомога краще опанувати проблеми, пов’язані з експортним контролем матеріалів та технологій подвійного використання, а також контролем над поширенням зброї масового ураження.

Висловлюємо подяку доповідачам та слухачам тренінгу, за їх активну участь та небайдужість в обговоренні таких значущих проблем для усього нашого суспільства! 

 

Міні галерея


Червень
Серпень