УЧАСТЬ У ПРОГРАМІ EUROPEAN SOLIDARITY CORPS

  • Дата публікації: 22.02.2021

Участь у двомісячній програмі European Solidarity Corps дала мені можливість відкрити для себе світ неформальної освіти, познайомитися з його принципами і методами, які дозволили розвинути нові життєві навички за допомогою різних видів діяльності.

Non-governmental association for active youth Stella є організацією, яка відправляє волонтерів з України до турецького міста Газіантеп, а Gaziantep Eğitim ve Gençlik Derneği – стороною, яка приймає. Газіантеп – це унікальне місто з багатою національною культурою і традиціями. В нашій команді працює 15 волонтерів із Італії, Іспанії, Польщі, та України. Ми навчаємо англійській мові дітей та підлітків із Сирії і Туреччини та організовуємо їх дозвілля.

Більшість дітей та дорослих з якими ми працюємо – біженці із Сирії, яким довелося пережити багато жахливих подій у своєму житті. Війна змусила їх залишити свої будинки і переїхати в чужу країну без будь-яких гарантій та впевненості в завтрашньому дні. Наша місія полягає в тому щоб мотивувати дітей навчатися, повірити в свої сили і запевнити в тому, що вони зможуть досягти усього до чого прагнуть.

Ця програма важлива для розвитку міжкультурного діалогу та посилення соціальної і професійної інтеграції, дає можливість поєднати навчання, подорожі та обмін ідеями, що одночасно дозволяє розширити свій світогляд і вчить цінувати кожну мить, знайомство і досвід. Участь у таких програмах змінює сприйняття світу, ставлення до себе і своєї країни, надихає змінюватися і ніколи не переставати вчитися, а досвід, отриманий в рамках цієї міжнародної програми, назавжди залишиться як найприємніші спогади.

Анна Матушко

студентка 3 курсу спеціальності «Туризм»

Міні галерея


Березень
Травень