МОВА – ЖИТТЯ ДУХОВНОГО ОСНОВА

  • Дата публікації: 26.09.2020

26 вересня відзначається Європейський день мов.

 Якщо подивитися навколо, то є безліч речей, створених розумом і руками людини – це літаки, космічні ракети, телебачення, радіо, комп’ютерні системи, архітектурні будівлі.  Але найчудесніше і наймудріше, що створило людство упродовж віків, –  це мова. Без мови людина не могла б ні думати, ні творити, ні самовдосконалюватися.

Мова – це  душа народу. У ній, як у дзеркалі, відбивається увесь його духовний світ, багата історія, мудрість та досвід.  

Європейський день мов –  це подія, яка спрямована на  підтримку мовного різноманіття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання різних мов у світі. Останнім часом збільшується кількість людей, які вільно розмовляють, як мінімум, однією іноземною мовою.

Так, в Навчально-науковому інституті економіки та бізнесу, в рамках навчальної програми студенти вивчають англійську, французьку та німецьку мови. А в рамках участі в міжнародних програмах та стажуваннях додатково освоюють польську, чеську, болгарську та турецьку.

Кожна людина має завжди пам’ятати, звідки вона родом, де її коріння, знати історію свого народу, його мову. Водночас знання іноземної мови – це ознака освіченої людини, це можливості і перспективи, які відкриваються перед нею.

Люби свою мову, поважай інші.

 

Березень
Травень